Video : Tipsbladet
Superliga

AGF's redningsmand er død: Kurt Andersen blev 75 år

Kurt Andersen, der reddede AGF fra konkurs i 00'erne og senere var storinvestor i FC Vestsjælland, er død. Det skriver AGF på sin hjemmeside.

Den tidligere storaktionær i både AGF og FC Vestsjælland, Kurt Andersen, er død, skriver AGF på klubbens hjemmeside. Han blev 75 år gammel.

Rigmanden, der fik tilnavnet "Onkel Kurt", blev kendt i fodbolddanmark, da han i 2001 skød penge i AGF og dermed var med til at redde klubben fra konkurs.

I mindeordet på klubben hjemmeside beskriver den daværende formand Kurt Andersen som "en vidende og engageret verdensmand, der var karakteriseret ved troværdighed, selvironi og varme på en måde, der har gjort et uforglemmeligt indtryk på os."

Erik Meineche Schmidt, som har skrevet mindeordet, påpeger også, at AGF har Kurt Andersen at takke for meget.

- Der er mange, der i tidens løb er blevet omtalt som "AGF's redningsmand". Kurt er en af dem, der for alvor levede op til navnet, og det er først og fremmest hans fortjeneste, at klubbens seneste historie ikke også skal beskrives ved ordet "konkurs", skriver den daværende formand og nuværende bestyrelsesmedlem.

Kurt Andersen kom ind i AGF i 2001 og forlod klubben igen i 2007. Derefter blev han hovedaktionær i FC Vestsjælland, som han var med til at føre i Superligaen. Forretningen kunne dog ikke bære, og til sidst havde Andersen ikke penge til at holde klubben i live. Derfor gik den konkurs, kort efter den var rykket ned i 1. division.

"Onkel Kurt" var indehaver af AGF's hæderstegn i guld. Klubben oplyser ikke hans dødsårsag.

Han boede ved sin død i London.