Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bundesliga-optakt: To tyske giganter i vild guldkamp

Vi er klar med optakt til aftenens storkamp i Bundesligaen mellem Borussia Dortmund.

Bayern München fører Bundesligaen med fire point ned til Borussia Dortmund, så der er lagt op til en heftig kamp tirsdag klokken 18.30, der på samme tid sætter gang i en intens midtugerunde, hvor der er vigtige point på spil i både top og bund i Bundesligaen.

Bayern München har virket ustopperlige under træner hansi Flick, der tog over i efteråret, men Borussia Dortmund har så heftig en offensiv, at Bayern-holdet må komme til kampen med en vis bekymring. 

Vi er her klar med 10 optakts-punkter til aftenens storkamp.

- Dortmund har fem af de seneste seks Bundesliga-møder mod Bayern München og lukket hele 24 mål i alt i de kampe.

- Dortmund har vundet de seneste to betydende kampe mod Bayern München på hjemmebane. 2-0 i Super Cup tilbage i august og 3-2 i den seneste Bundesliga-sæson. Det er kun lykkes en gang for Dortmund at vinde tre hjemmekampe i træk over Bayern – det ligger helt tilbage i 1966-67

- Bundesliga-topscorer Robert Lewandowski fra Bayern har scoret intet mindre end 12 mål i alt i sine seneste seks kampe mod Dortmund. I alt har Lewandowski banket hele 16 mål ind mod sin tidligere klub.

- Dortmund har vundet de seks seneste Bundesliga-kampe. Senest, hvor Dortmund præsterede det var tilbage i 2012. Dengang hed træneren Jürgen Klopp, men de syv sejre, som det blev til i træk, var fordelt over to sæsoner.

- Dortmund har kun lukket et mål ind i de seneste seks Bundesliga-kampe og fører da også ligaen med flest clean sheets med 12 af slagsen – et mere end Bayern München.

Læs også:Dortmund-stjerner tvivlsomme til Bayern-brag

- Dortmund har hentet 33 point i deres 13 hjemmekampe og er dermed ligaens bedste hjemmehold og det eneste hold, der endnu ikke har tabt hjemme i sæsonen.

- Bayern har målt ud over alle turneringer vundet de seneste otte kampe i træk og kan for første gang hente ni sejre i træk under Hansi Flick.

- Bayern er ligaens bedste udehold med 29 point og er på samme tid det eneste hold, der har scoret i samtlige udekampe i sæsonen.

- Bayern har scoret utrolige 80 mål i de indtil videre 27 Bundesliga-kampe i sæsonen – det er Bundesliga-rekord. Hansi Flick har stået i spidsen for München-holdet i 17 kampe, hvor det i alt er blevet til vilde 55 scoringer.

- Gode gamle Thomas Müller har haft part i flest scoringer end nogen anden spiller under Hansi Flick. Syv scoringer og 13 assist er det blevet til for Müller, der i den grad er genfødt under Flick.  Involveringen i de 20 mål på 17 kampe er allerede et mål mere, end hvad Müller præsterede i sine 42 kampe under den tidligere Bayern-træner Niko Kovac.

Læs også:Thomas Delaney efter startpladser: Kroppen er ikke 100 procent

Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Bundesligaen:

Læs også:Lørdagens rygtebørs: Raiola taler med Juventus om Pogba

Læs også:Neuer forlænger med Bayern München: Han er verdens bedste målmand

Læs også:Bundesligaen satte dansk seerrekord i weekenden