Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bayern München øger forspring med sejr i Der Klassiker

Bayern München sikrede alle tre point i tirsdagens Bundesliga-brag mod Dortmund.

Bayern München sikrede sig en vigtig udebanesejr, da de tirsdag aften gæstede Borussia Dortmund i et topbrag i Bundesligaen. En scoring af Joshua Kimmich var nok til at sikre Bayern alle tre point og give Dortmund deres første nederlag på hjemmebane siden april 2019. 

Hos de gulklædte værter var danske Thomas Delaney i startopstillingen, men til gengæld måtte stjerner som Emre Can og Jadon Sancho starte opgøret på bænken. Også Bayern München var uden et par profiler, da Thiago og Philippe Coutinho ikke var med.

Læs også:Topbrag mod Bayern: Delaney starter inde i afgørende Bundesliga-duel

Til trods for det kom Bayern München dog foran i første halvlegs slutminutter.

Midtbanespilleren Joshua Kimmich modtog bolden på kanten af Dortmunds felt og kunne se, at målmand Roman Burki var lidt for langt ude af sit mål. Kimmich kvitterede med et frækt lob, som Dortmund-keeperen ikke kunne holde fra målet. 

Dortmund havde ellers scoret tidligere i opgøret, men det mål var blevet annulleret for offside. 

Læs også:Bundesliga-optakt: To tyske giganter i vild guldkamp

I pausen måtte Thomas Delaney og Julian Brandt lade sig udskifte til fordel for Jadon Sancho og Emre Can for Dortmund, men det ændrede ikke meget.

Bayern München var i stor kontrol i anden halvleg, og de var flere gange tæt på at udbygge føringen - blandt andet Leon Goretzka og topscorer Robert Lewandowski havde et par udmærkede forsøg. Erling Braut Haaland havde også en chance for at udligne tidligt i anden halvleg, men derudover kom Dortmund ikke til de store chancer.

Det sluttede også med en sejr til Bayern München, der nu rykker et skridt tættere på det tyske mesterskab. Bayern har nu et forspring på syv point ned til Dortmund med kun seks spillerunde igen. 

Læs også:Thomas Delaney efter startpladser: Kroppen er ikke 100 procent