Video : Tipsbladet
Ligue 1

Retten i Frankrig sætter stopper for nedrykninger efter sæsonaflysning

Både Toulouse og Amiens ser ud til at overleve i Ligue 1, selvom de lå til nedrykning, da ligaen blev afblæst.

I forbindelse med coronavirus-pandemien var Frankrig en af de første ligaer til at afblæse resten af sæsonen, efter at både Holland og Belgien også havde gjort det. 

Men mens man i Holland droppede at finde op- og nedrykkere i år, meddelte den franske liga i første omgang, at de to bundhold Toulous og Amiens ville rykke ned.

Nu ser det dog ud til, at det alligevel ikke bliver tilfældet.

Toulouse og Amiens var nemlig ikke tilfredse med at blive nedrykket, når de teoretisk set stadig kunne nå at redde sig, og de gik derfor rettens vej. Og her har de fået medhold, da det tirsdag er blevet bestemt fra det såkaldte Conseil d'État, at nedrykninger skal suspenderes i år. Det skriver blandt andre Reuters og L'Equipe. 

Lyon var også med i sagen, da de ville have sæsonen genoptaget og færdigspillet, men i dette fik de ikke medhold. Slutplaceringerne blev godkendt, og Lyon må derfor tage til takke med deres syvendeplads. 

Til gengæld skal Ligue 1 nu finde ud af, om man ikke vil tillade oprykninger i år, eller om man vil udvide ligaen til flere hold til næste sæson for at få plads til Toulouse, Amiens og oprykkerne. Det er endnu uvist. 

Læs også:Esbjerg-boss om spilleroprør: De burde have sagt noget tidligere

Læs også:SønderjyskE-spiller imponerer sportschef: Gid alle var som ham

Læs også:Afstemning: Hvem bliver ny træner i Esbjerg?

Læs også:Sprøjtet til med ketchup: Herfølge Boldklubs klubhus udsat for hærværk

Læs også:Hollandsk klub tavs om topkandidaten Alexander Zorniger