Video : Tipsbladet
Premier League

Table of Justice: Liverpool er slet ikke nummer et i Premier League

Hvis pointene i Premier League var fordelt efter de forventede point i Table of Justice ville stillingen se noget anderledes ud.

Premier League er tilbage og bliver sat i gang onsdag aften med to udsatte kampe, inden den 30 spillerunde ruller ud hen over weekenden. 

Siden nedlukningen af ligaen har et stort tema været, risikoen for, at Liverpools første mesterskab i 30 år ikke ville blive en realitet, hvis ligaen ikke kunne genoptages. 

Liverpool har utrolige 25 point ned til de forsvarende mestre fra Manchester City, men tabellen ville se helt anderledes ud, hvis man tager fat på den såkaldte Table of Justice.

Der findes forskellige metodikker bag de diverse tilgængelige modeller af Table of Justice, men tager man fat i scoutingprogrammet Wyscout og dykker ned i Expected Points - altså forventede point - for de 20 Premier League-klubber, så er Liverpool slet ikke nummer et i Premier League. 

Liverpools nuværende 82 point ville være forvandlet til 58 point, hvilket blot rækker til en delt andenplads sammen med Leicester. Til gengæld fører de forsvarende mestre fra Manchester City med 68 point, hvilket altså er ganske mange flere end de 57 som City reelt har hentet i sæsonen. 

Naturligvis er disse tabeller ikke dækkende for de reelle udfald af de 29 første spillerunder, men det kan alligevel være finurligt og ganske underholdende, hvad matematikken og de metodiske analyser når frem til. 

Tjek her Wyscouts* Table of Justice for Premier League

(Tallene er leveret af SpilXperten via WyScout.com)

* Nogle af de metodikker, der typisk ligger bag udregningerne bag Expeced Points handler om antal skabte chancer, kvaliteten af de afslutnnger, som holdene kommer frem til og de vinkler som afslutningerne bliver sendt afsted fra.

Via udregningerne kan man nå frem til Expected Goals og Expected goals i mod, hvilket i sidste ende er med til at danne bund for ovenstående Expected points.