Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

Hjemmeholdet er allerede rykket ud af Superligaen. Lyngby er også i fare for snart at gøre det.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 14.30
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Slutspil: Gruppespillet, pulje 1
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #siflbk #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Hjemmeholdet er allerede rykket ud af Superligaen, så for Kent Nielsen hander det om at få en god afslutning, der kan trækkes med over til starten af næste sæson i NordicBet Ligaen.

Til opgøret mod Lyngby er han uden en karantæneramt Kees Luijckx, og så er det langt fra sikkert, at Mads Emil Madsen er til rådighed. Han er blevet købt af LASK Linz og skifter 3. august, men er altså tilbage i Silkeborg nu.

Svenn Crone vender tilbage efter overstået karantæne.

Lyngby BK:
Efter en fremragende start på sæsonen er Lyngby efterhånden endt i store problemer i Superligaen. Holdet tabte senest med 1-3 ude til OB, efter Kevin Tshiembe fik rødt kort i anden halvleg, og dermed ligger man til at ende som treer i puljen.

Holdet har været i rigtig dårlig form i 2020.

En tredjeplads vil betyde, at holdet skal møde den anden puljetreer - Hobro IK - over to kampe, hvor taberen af de kampe rykker ud.

Klubben har bare fået to point i de sidste otte kampe i Superligaen, og presset er i den grad på Christian Nielsens tropper.

Senest var truppen ramt af skader og sygdom - Jesper Christiansen og Nicolai Geertsen var syge, mens André Riel, Emil Nielsen, Adam Sørensen og Lasse Fosgaard var ude med skader. De er allesammen - med undtagelse af Nicolai Geertsen - også ude af truppen mod Silkeborg. 

Ude er også Kevin Tshiembe, der er i karantæne.

Karantæner:
Silkeborg IF: Kees Luijckx
Lyngby Boldklub: Kevin Tshiembe

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Romo - Carstensen, Alves, Hagelskjær, Dahl - Brink, Lesniak, Kaalund - Vallys, Moberg - Brumado

Lyngby Boldklub (3-5-2): Mikkelsen - Gregor, Enghardt, Winther - Jørgensen, Rømer, Corlu, Hebo, Da Silva - Gytkjær, Marcussen

Profilen:
Han har scoret bare fire gange i Superligaen, men halvdelen af de mål har Gustav Marcussen sat ind mod Silkeborg. Den hurtige og driblestærke offensivspiller har det godt mod SIF's svage defensiv, der ofte står højt i banen.

Vidste du, at..:
Silkeborg IF har det ikke godt med kampe mod Lyngby Boldklub. Ni kampe i streg har holdet ikke formået at slå Lyngby i Superliga-regi, og ej heller i sidste sæsons NordicBet Liga kunne SIF slå Lyngby. Alle tre kampe tabte midtjyderne, så det er ikke en modstander, SIF har det så godt med.

Dom:
Silkeborg IF er allerede rykket ud af landets bedste række, og Lyngby er i fare for at gøre det samme. Med tre point op til SønderjyskE på andenpladsen i puljen er der gode chancer for, at det bliver Lyngby, der ender i playoff om at undgå at rykke ud mod den anden puljetreer, Hobro IK.

Christian Nielsens mandskab har det normalt rigtig godt mod Silkeborg, men omvendt har man bare hentet to point i de sidste otte Superliga-kampe. Med andre ord er Lyngby i forfærdelig form.

Man burde kunne se, at udeholdet kan og vil det mere end Silkeborg. Men spørgsmålet er, om kvaliteten er der med tanke på de mange skader, man døjer med for tiden.

Vi tror, det ender i en pointdeler. 1-1. Og Lyngby skal dermed håbe på, at SønderjyskE ikke vinder over OB, så man i den sidste indbyrdes kamp fortsat har mulighed for at komme forbi SønderjyskE i kampen om at undgå at bliver treer.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: