Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Nummer fire og fem i Superligaen mødes i Brøndby. Sidst var Brøndby bedst, da holdet vandt i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #biffcn #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
De har noget at revanchere, Brøndby IF. Klubben fra den københavnske Vestegn spillede en sløj kamp, da det i søndags blev til et nederlag på 0-2 ude mod AaB, og dermed er Brøndby sat helt af i kampen om at blive nummer tre i Superligaen.

I stedet handler det for de blå-gule om at cementere fjerdepladsen i rækken og slutte godt af i ligaen, så man går på ferie med en god fornemmelse i maven.

Niels Frederiksen er uden en skadet Tobias Børkeeiet, men til gengæld vender Kevin Mensah tilbage. 

Brøndby er også uden både Simon Hedlund og Samuel Mraz. De må først spille kampe i nsæte uge, selv om de ikke længere re Covid-19-positive, lyder det på Brøndbys hjemmeside. 

FC Nordsjælland:
For anden gang i 2020 tabte FC Nordsjælland med 0-1 hjemme til FC Midtjylland, men modsat for en måneds tid siden var FC Nordsjælland ikke uden muligheder senest.

De gode takter skal holdet forsøge at tage med ind til opgøret mod Brøndby. Et opgør, der på papiret er vanskeligt, for FCN har ikke slået Brøndby i de sidste 10 indbyrdes opgør i Superligaen.

Flemming Pedersen er uden en karantæneramt Kian Hansen, og det er åbenlyst et problem, at man er uden styrmanden i forsvaret. Samtidig er Abdul Mumin ikke med.

Jonathan Amon er fortsat ude med en langvarig skade.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC Nordsjælland: Kian Hansen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Vigen, Radosevic, Tibbling, Gammelby - Uhre, Lindstrøm

FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Døhr Thychosen, Mesik, Yttergård Jenssen, Antwi - Rygaard, Kofod, Diomande - Sadiq, Kudus, Damsgaard

Profilen:
Ivan Mesik fik chancen, da Yttergård Jenssen var ude en kamp, og siden har han holdt sin plads på holdet. Hidtil har han spillet venstre back, men det er meget muligt, at han kommer i midterforsvaret, nu hvor både Mumin og Kian Hansen er ude.

Vidste du, at..:
Brøndby kan ende med at få Superliga-topscoreren i denne sæson, selv om han ikke har spillet i dansk fodbold i foråret. Angriber Kamil Wilczek er med 17 mål i Superligaen fortsat topscorer - to mål foran Ronnie Schwartz fra FC Midtjylland. Patrick Mortensen er tre mål efter Wilczek med fem runder igen.

Dom:
Brøndby IF har et godt tag i FC Nordsjælland, og Niels Frederiksens mandskab skal forsøge at få udnyttet det tag til at få tre point og dermed få revancheret den svage præstation fra Aalborg.

Omvendt skal FCN forsøge at vise, at det kan spille med mod de bedste i mesterskabsspillet, for indtil videre er holdet kommet lidt til kort og har blot en enkelt sejr på cv'et i de seneste fem kampe.

Hjemmebanen kan meget vel få en betydning for Brøndby, og statistikken taler for en sejr til hjemmeholdet.

2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FC Nordsjælland snupper 16-årig nordmand foran storklubber

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - SønderjyskE

Læs også:FC Midtjylland venter med mesterskabsfest: Kun spontan fejring

Læs også:Coronaramt Brøndby-duo er tilbage på træningsbanen

Læs også:Absalonsen: Kan ikke drømme om en bedre måde at slutte karrieren på