Video : Tipsbladet
Superliga

Roy Hodgson mindes FCK-tid: Brøndby var det store hold

Forud for Crystal Palaces testkamp mod Brøndby IF lørdag, mindes Palace-manager Roy Hodgson sin tid i dansk fodbold.

Brøndby IF bliver testet på en høj hylde forud for den nye sæson, når de lørdag møder Premier League-klubben Crystal Palace på Selhurst Park.

I den anledning ser Crystal Palace-manager Roy Hodgson tilbage på sin tid i dansk fodbold, da han trænede FC København i 2000/2001-sæsonen.

- Jeg husker, at Brøndby var det store hold dengang. Da ja kom til FC København var det en relativ ny klub. De havde vidst vundet en pokaltitel tidligt i 90'erne, men det var ret beset et nyt hold.

- Man kan sige, at vi var de nye drenge i klassen, mens Brøndby var det veletablerede hold, der gjorde det godt i Europa og vandt mesterskabet år efter år, siger Hodgson til klubbens hjemmeside.

Den rutinerede manager vandt det danske mesterskab med FC København i den førnævnte sæson med fem point ned til Brøndby IF på andenpladsen.

Han husker særligt, da mesterskabet blev spillet i hus med en sejr over netop Brøndby i den næstsidste spillerunde. 

- Den næstsidste kamp var kæmpe stor, fordi det var FC København mod Brøndby på vores hjemmebane, som også er nationalarenaen. Der var masser af tilskuere, 45.000 mennesker, og vi vidste, at vi ville blive mestre, hvis vi vandt kampen.

- Vi vandt den ved at spille godt, og klubben vandt det første mesterskab siden 1993. Siden har klubben hentet mange, mange trofæer. Faktisk har de nu erobret den plads, som Brøndby havde for 20 år siden, da jeg kom til klubben, siger Hodgson.

Brøndby IF tester formen af mod Crystal Palace klokken 16.00.