Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - SønderjyskE

To hold med vidt forskellige sæsonpremierer bag sig mødes søndag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbsje #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
VB’s tilbagevenden til Superligaen er gået alt andet end stille for sig. Oprykkerne har hentet spillere til højre og venstre, syv i alt, og i sæsonpremieren mod AGF fik vi seks mål og næsten et storslået comeback.

Derudover er der selvfølgelig balladen med Kjartan Finnbogason, der efter AGF-kampen gjorde det klart, at han var utilfreds med en bænkplads, og antydede, at klubbens ejer, Andrew Zolotko, kan gennemtrumfe, at ”hans” nyindkøb skal spille. Siden har Finnbogason korrigeret sig selv: Han skulle ikke have nævnt Zolotko, men henvist til klubben som helhed.

Vi har stadig til gode at se flere af de nye spillere. Det var kun Raphael Dwamena og Saeid Ezatolahi, der debuterede mod AGF. Alexander Milosevic blev skadet i generalprøven og blev ikke klar til premieren. Derudover ligner Alexander Brunst og Matthew Briggs foreløbig reserver.

Også Arlind Ajeti kom til skade i generalprøven og sad over i AGF-kampen. VB har ikke meldt ud, om han er klar igen.

SønderjyskE:
Holdet fik fornøjelsen af at åbne Superliga-sæsonen sidste fredag, og det blev med en stor overraskelse. Pokalvinderne vandt 2-0 over FC Midtjyllands danske mestre i det, der lignede en uofficiel super cup.

Dermed fik SønderjyskE netop den begyndelse på sæsonen, som holdet havde håbet på. For det skal helst gå bedre i denne omgang end i seneste, hvor pokaltriumfen trak op, men hvor tiendepladsen i ligaen ikke var højt nok.

Sæsonpremieren betød blandt andet comeback til Marc Dal Hende, mens også målmand Thomas Lawrence fik en flot debut i målet. Det samme kan siges om angriberen Haji Wright, der med både fart og fysik satte Erik Sviatchenko skakmat på en kontra og scorede til 2-0 mod FC Midtjylland.

Jeppe Simonsen, Marc Pedersen, Jannick Liburd og Mads Hansen sidder alle ude med skader.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen – Gundelund, Milosevic, Greve, Davidsen – Schoop, Ezatolahi –  Saousa, Montiel, Fagir – Dwamena

SønderjyskE (3-5-2): Lawrence – Gartenmann, Kanstrup, Banggaard – Bah, Hassan, Mpindi, Albæk, Dal Hende – Jacobsen, Wright

Profilen:
Spørgsmålet er, om startpladsen kommer lige tidligt nok for Wright. Han kunne dog dårligt have gjort mere for at anbefale sig selv i debuten mod FC Midtjylland. Amerikaneren kommer med et spændende cv, særligt på grund af fortiden i Schalke 04, og hvis han kan fortsætte, hvor han slap i sin første kamp, bliver han en succes.

Vidste du, at..:
Det plejer at være målrigt, når de to hold mødes. I de seneste ti opgør er der scoret 3,3 mål i gennemsnit, og begge de to opgør i april 2019 endte 4-1 – én sejr til hvert hold.

Dom:
Vejle skal nok komme til at få sine point i løbet af sæsonen, men det bliver ikke søndag. Buddet herfra er nemlig, at SønderjyskE vinder.

Det skyldes ikke kun det faktum, at holdet fik en langt bedre sæsonpremiere end VB. SønderjyskE har simpelthen et glimrende hold, især efter sommerens forstærkninger, og det bør være stærkt nok til at slå oprykkerne.

Kampen ender 1-2.

Læs også:Superligaens bedste: Sidste sæsons vinder kommer flyvende fra start

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga powerranking: Kan BIF, AGF og OB holde sig over FC-klubberne?

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan nogen overhovedet lide Wilczek på søndag?

Læs også:Vejle udlejer målmand