Video : Tipsbladet
Premier League

Premier League: Pep Guardiola i risiko for skidt rekord

Bliv klar til mandag aftens Premier League med unikke optaks-nedslag.

Manchester City er det sidste hold, der mangler at komme i kamp i den nye Premier League-sæson. Storholdet har siddet over i første runde på grund af deltagelsen i de afgørende Champions League-kampe inden sommerpausen, men nu gælder det.

City skal mandag aften skyde sæsonens guldjagt ind i en ikke helt nem udekamp mod Wolverhampton, der var den seneste sæsons positive overraskelse i ligaen.

Vi er klar med 10 optakts-punkter til kampen - leveret af spilXperten.com

- Wolverhampton var det ene af to hold, der i den seneste sæson præsterede at vinde to gange over Manchester City (Manchester United var det anden, red) Den seneste gang Wolves har vundet tre gange i træk over Manchester City, ligger tilbage til 1961 

- Manchester City har tabt fire af de seneste syv liga-udekampe i den bedste række mod Wolves (to sejre og en uafgjort). Wolverhampton kan tabe to hjemmekampe i træk i den bedste engelske række for første gang siden i starten af 70'erne. 

- Manchester City har tabt som skrevet tabt de seneste to liga-møder med Wolverhampton. Manager Pep Guardiola har i hele sin trænerkarriere aldrig tabt tre liga-kampe i træk til den samme modstander .

- Manchester City har ikke tabt sæsonens første ligakamp de seneste 11 sæsoner - 10 sejre og en uafgjort. City har vundet de seneste ni i træk og kan blive det første Premier League-hold til at vinde 10 sæson-åbnere i træk. 

Siden Wolverhampton rykkede op i Premier League i 2018 har holdet aldrig vundet en liga-kamp, der er fløjtet i gang klokken 21.00 - tre uafgjorte, fire nederlag. TIl sammenligning har Manchester City i samme periode vundet ni af 10 kl. 21.00-kampe.
 
- Efter nederlaget til Southampton tilbage i juli, har Manchester City vundet de fem seneste Premier League-kampe med en samlet målscore på 21-1

- Da Wolverhampton vandt premiere-runden og Sheffield United, var det klubbens liga-sejr nummer 1.999 (i de fire øverste engelske rækker, red.). Dermed kan klubben blive den bare fjerde til at runde 2.000 sejre. De tre eksklusive medlemmer af klubben er (Man Utd 2.234, Liverpool 2.212, Arsenal 2.117). 

- Wolverhampton kan for bare anden gang i klubbens historie starte en Premier League-sæson med to sejre træk - den første gang var i 2011/12-sæsonen. 

- Wolverhampton var lynhurtigt på 2-0 efter seks minutters spil mod Sheffield United. Klubbens hurtgist scorede mål i hele 2019/20-sæsonen var efter ni minutter - og målt på hele sæsonen var klubben da også sløvest til at score mål i første halvleg. Kun 27 procent af Wolves' mål faldt inden pausefløjtet.

- Wolverhamptons muskelmand Adama Traoré scorede i begge klubbens sejre over Manchester City i den seneste sæson, og de i alt tre mål, det blev til fior spanieren, var flere end han scorede mod noget andet hold i hele sæsonen.