Tom van Weert sikrer AaB første sejr i sæsonen

AaB fik sæsonens første sejr, da AC Horsens blev offer for et højt pres trods sløj effektivitet af værterne.

Det var et højt pressende AaB-mandskab, som mandag aften besejrede AC Horsens med 1-0 på Aalborg Portland Park.

Hollandske Tom van Weert scorede kampens eneste mål, som sikrede aalborgensernes første sejr i den nye sæson af Superligaen.

AaB's høje pres resulterede i, at gæsterne stressede i opspillet og lavede flere fejlafleveringer på egen banehalvdel.

Nordjyderne havde til gengæld ikke kynismen til at udnytte udeholdets opspilsfejl. Særligt offensivspilleren Kasper Kusk burde flere gange i første halvleg havde fundet vej til netmaskerne.

AC Horsens' problemer med at holde på bolden betød også, at de sjældent truede AaB-defensiven.

Den eneste større mulighed til østjyderne faldt tidligt i kampen til den tidligere AaB-angriber Jannik Pohl. Men han fik ikke et ordentligt træf på bolden og måtte se sin afslutning gå over mål.

AaB fortsatte sit presspil efter pausen, men effektiviteten svigtede gang på gang, når de fik muligheden for at prikke hul på målbylden.

Hjemmeholdet havde svært ved at finde den afgørende aflevering, hvilket i høj grad skyldtes upræcise pasninger, mens AC Horsens stod kompakt i kæderne.

Det blev bedre, som kampen skred frem, og et godt AaB-opspil gav pote otte minutter inde i anden halvleg.

AaB-backen Jakob Ahlmann modtog en bold i dybden og slog et højt indlæg ind mod angriberen Tom van Weert. Hollænderen fik med en god førsteberøring lagt bolden til rette og hamrede den i kassen med en resolut halvflugter.

Efter nederlaget til AaB er AC Horsens fortsat uden point efter de to første runder.