Video : Tipsbladet
Europa League

Karakterer: Københavnske klovnerier i europæisk fiasko

Tipsbladet.dk kigger nærmere på FCK-spillernes præstationer mod HNK Rijeka.

Tipsbladet.dk i Parken

Der blev føjet endnu et kapitel til FC Københavns aktuelle krise, da de danske vicemestre torsdag tabte 0-1 til HNK Rijeka og røg ud af Europa. Vi har set nærmere på FCK-spillernes præstationer i skuffelsen på hjemmebane.

Karl-Johan Johnsson - 3 bolde
Målmanden havde ikke meget at se til mod et Rijeka-mandskab, der meget sjældent var farlige på FC Københavns banehalvdel. Karl-Johan Johnsson havde en enkelt fin redning i anden halvleg, men der er ikke det store grundlag at bedømme ham ud fra.

Peter Ankersen - 2 bolde
I sit FC København-comeback i Parken kunne Peter Ankersen se sit navn på storskærmen i det meste af kampen. Noteret for et af de mærkeligste selvmål nogensinde i nationalarenaen. Og så var det ikke engang hans skyld, selv om han blev billedet udadtil på de københavnske klovnerier. Ankersen havde hverken held med sine indlæg eller afslutninger og spillede ikke en særlig god kamp. Udskiftet efter 67 minutter.

Victor Nelsson - 3 bolde
Ragnur Sigurdsson tog ham med i faldet, og det kunne han ikke gøre så meget ved. Der var til gengæld mange ting, Nelsson kunne gøre noget ved, som han skulle have gjort bedre. Særligt i første halvleg begik han utroligt mange frispark, og han virkede til tider frustreret. Der var også en hel del at være frustreret over.

Ragnar Sigurdsson - 1 bold
Det er svært at bebrejde en mand, at han glider på en våd bane, men Ragnar Sigurdsson endte med at se utrolig fjollet ud ved 1-0-scoringen, da han væltede og tog Victor Nelsson med sig i græsset. Islændingen havde en dårlig dag på kontoret med flere tvivlsomme aktioner, og han vil blive husket for sit styrt. Det kan ikke være anderledes.

Pierre Bengtsson - 2 bolde
Den svenske landsholdsspiller gør sjældent en forskel for FC København, og det gjorde han heller ikke mod Rijeka. Hans indlæg var fine, men dem kom han ikke frem til ret mange af. Formåede ikke at udfordre sin direkte modstander og skubbede ofte bare bolden til siden.

Carlos Zeca - 2 bolde
Hvad er der dog sket med FCK-kaptajnen? Man er vant til at se ham som banens bedste, men i øjeblikket fungerer intet for den græske landsholdsspiller. Heller ikke denne torsdag. Carlos Zeca startede dårligt og blev aldrig rigtig bedre. Han var usikker på bolden og kom på mellemhånd et par gange - noget, man ellers aldrig ser fra hans side. 

Jens Stage - 2 bolde
Var skadet i weekenden, men med fra start mod Rijeka. Den tidligere AGF-spiller lavede ingen store fejl, men han gjorde heller ikke nogen positiv forskel i de 56 minutter, han var på banen. Flyttede bolden rundt uden at sætte meget på spil.

Pep Biel - 3 bolde
Spanieren var én af de FCK-spillere, der fik en glimrende start på kampen. Det niveau kunne han ikke helt holde, men der var positive takter undervejs fra Pep Biel, der blandt andet slog et par gode dødbolde. Han har ofte fået skæld ud i sin FCK-tid, men denne torsdag er det ikke ham, der fortjener den største skideballe.

Jonas Wind - 3 bolde
Den nykårede danske landsholdsspiller var den bedste FCK'er på banen. Jonas Wind bragte sig i fine positioner i mellemrummet på Rijekas banehalvdel, og han strøede om sig med fine afleveringer til medspillerne. Han manglede at blive farlig selv, men Wind kan bestemt se sig selv i spejlet.

Viktor Fischer - 1 bold
Viktor Fischer blev flået ud i pausen, og nedturen fortsatte dermed for FC København-profilen. Det er utroligt, hvordan en spiller, der for to år siden var så god, er blevet så middelmådig. Den langvarige skade i sidste sæson kan ikke længere bruges som en forklaring. Man kunne heller ikke mod Rijeka sætte så meget som en finger på Fischers attitude, men tingene fungerer ikke for ham i denne sæson, og så blev han ofret på taktikkens alter.

Kamil Wilczek - 2 bolde
Når Kamil Wilczek er anonym, er han næsten usynlig. Sådan var det i det meste af kampen. Den polske FCK-topscorer havde sin første afslutning efter 71 minutter, og den var bestemt kvalificeret, men magien udeblev denne torsdag. Havde et par løse chancer i anden halvleg.

Indskiftere:

Mikkel Kaufmann - 2 bolde
Kom på banen fra anden halvlegs start i stedet for Viktor Fischer og gik op som angrebsmakker til Kamil Wilczek. Nordjyden løb meget, men han gjorde ikke nogen forskel i de sidste 45 minutter. Kaufmann skal blive bedre til at udnytte sin fysik.

Robert Mudrazija - 3 bolde
Indskiftet efter ti minutter i anden halvleg, og der var mere liv i ham end i Jens Stage. Det var ikke alt, der gik efter planen for Robert Mudrazija mod hans landsmænd, men han kom med noget opportunisme, som klædte FCK-mandskabet. Hæderligt indhop.

Karlo Bartolec - UB
Indskiftet efter 67 minutter.

Træner:

Ståle Solbakken - 3 bolde
Man kunne ikke beskylde FCK-bossen for at være passiv. Formationen blev ændret allerede i pausen, og efter 67 minutter havde han skiftet fire gange. I sidste ende er Ståle Solbakken manden med ansvaret for FC Københavns europæiske exit, men man sad med en fornemmelse af, at det denne torsdag i højere grad var på banen end på trænerbænken, at der manglede kvalitet.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.