Millimeter fra EM: U21-landsholdet vandt efter comeback

Det danske U21-landshold tog alle tre point mod Maltas ditto i EM-kvalifikationskampen fredag aften.

En fiasko lurede, men det danske U21-landshold fik vendt opgøret og sikrede sig tre point i fredagens EM-kvalifikationskamp mod Malta. Sejren betyder også, at danskerne er millimeter fra at kvalificere sig til U21-EM i 2021.

Fra start havde U21-landstræner Albert Capellas givet chancen til Mohamed Daramy i angrebet, mens Jacob Bruun Larsen fra Hoffenheim og Nikolai Laursen fra FC Emmen også startede inde. Derudover startede både Mikkel Damsgaard og Carlo Holse på den centrale midtbane.

I første halvleg kunne den ellers talentfulde danske offensiv dog ikke nedbryde Maltas forsvar, og selvom de dominerede boldbesiddelsen, manglede den sidste skarphed. Første halvleg sluttede derfor også uden mål.

Kort efter pausen gik det imidlertid galt for Danmark, da Malta kom foran efter 52 minutter. Ayrton Attard tog chancen og sparkede fra distancen, og hans afslutning blev rettet af, før den snød Oliver Christensen i det danske mål. Dermed så det rigtig skidt ud.

Albert Capellas’ første nederlag som U21-landstræner lurede dermed, og det fik ham til at satse hele butikken. Emil Riis fra Preston og Jesper Lindstrøm fra Brøndby erstattede nemlig de to backer, Rasmus Carstensen og Lukas Klitten.

Det nye pres gav også pote, da Danmark fik udlignet med knap tyve minutter igen. Nikolai Laursen sendte nemlig bolden i kassen med et skud fra kanten af feltet efter fint forarbejde af Jacob Bruun Larsen.

Danmark endte også med at tage alle tre point. Efter 84 minutter trykkede Mikkel Damsgaard nemlig af og med et flot skud krøllede Sampdoria-danskeren bolden i mål.

I overtiden slog Jesper Lindstrøm sejren fast med en scoring til 3-1, og Danmark tog de tre point.