Video : Tipsbladet
Superliga

FCK skuffet over minister: Vi mangler stadig at se evidens

Kulturministeren slog i dag fast, at hun ikke ville tillade flere end 500 tilskuere på stadion foreløbig. Hos FC København savner de dog beviser for, at regeringens frygt for storsmitte er begrundet.

Hvis Superliga-klubberne var en bokser, blev de måske ikke knockoutet i dag, men kulturministeren gav dem et hårdt slag i mellemgulvet. Og det, siger FC Københavns kommunikationschef til B.T., er de skuffede over.

Mogensen slog fast, at det ikke kan komme på tale at lukke mere end 500 tilskuere ind til Superliga-kampe foreløbig. Dermed gav hun et nedslående svar til de klubber, der den seneste uges tid har ført en koordineret kampagne for netop at lukke flere ind.

Læs også:Kulturministeren fastslår: Der kommer ikke flere tilskuere på stadion

- Der er ikke noget, vi i regeringen hellere vil end at fylde tilskuerpladserne med glade fodboldfans, og det viste både DBU og Divisionsforeningen også kunne lade sig gøre, da vi indførte forsøgsordningen.

- Men vi står i en anden situation nu, end vi gjorde hen over sommeren, hvor smitten var på et meget lavt niveau, skrev Joy Mogensen i en skriftlig kommentar til Ritzau tidligere på dagen.

Læs også:Venstre vil lade smittetryk afgøre antallet af tilskuere

Risikoen for, at fodboldkampe skal blive til de såkaldte supersprederbegivenheder, er for stor, mener hun. Ministeren fremlagde dog ingen faglig begrundelse for, hvorfor fodboldkampe under den tidligere succesfulde Superliga-ordning skulle udgøre en særlig risiko. Netop det efterlyser FCK.

- Vi indbød i weekenden blandt andre regeringen til selv at opleve, at det er sikkert at gå til fodbold, men ingen af dem valgte at møde op. Samtidig vil vi – og sikkert mange andre – meget gerne have klarlagt, hvilken evidens der ligger bag beslutningen og vurderingen af, at Superliga-fodbold under den model, vi har lavet, skulle være superspreder-events. Det har vi fortsat til gode at få indsigt i, siger kommunikationschef Jes Mortensen til B.T.

Hen over sommeren afviklede klubberne 46 kampe med flere tusind tilskuere til hver. Centralt i den ordning stod, at der maksimalt måtte være 500 personer i hver sektion på stadion, og at disse ikke måtte blandes. Hidtil har myndighederne ikke sporet nogen smittetilfælde tilbage til en Superliga-kamp.

Læs også:Hele rød blok ignorerede FC København: Det er provokerende

Læs også:Troels Bech om FC København-job: Det er svært at forestille sig

Læs også:Riddersholm om Ståle-fyring: Jeg kommer til at savne ham i Superligaen