Video : Tipsbladet
Superliga

Skadet SønderjyskE-kaptajn opgiver karrieren

Marc Pedersen har valgt at indstille sin aktive karriere. En knæskade endte med at koste ham de sidste år på topplan.

Den 21. april 2019 udgik Marc Pedersen med en skade for SønderjyskE i et opgør mod AC Horsens. Den kom han sig aldrig over.

SønderjyskE oplyser fredag eftermiddag, at klubbens kaptajn har valgt at indstille sin karriere. På trods af flere operationer kan 31-årige Marc Pedersen ikke for alvor overvinde sin knæskade, og nu stiller han støvlerne på hylden.

- Det er vemodigt, at det nu er slut, men det er også en beslutning, som jeg efterhånden er blevet meget afklaret omkring. Jeg havde da ønsket, at jeg kunne spille en håndfuld år mere, men knæet har voldt mig store problemer, og der er ikke udsigt til, at det kan blive så godt igen, at jeg kan spille Superliga-fodbold, så nu jeg valgt, at det skal være slut, siger Marc Pedersen.

Læs også:Spotpris: Se topbraget Brøndby - FCM og Randers - SønderjyskE med Dplay

Marc Pedersen kom til SønderjyskE i 2015, og inden da tørnede han ud for FC Fredericia, Djurgården, Randers FC og Vejle Boldklub. Han står noteret for 121 Superliga-kampe.

- Jeg er stolt af den karriere, jeg har haft, og især sølvmedaljerne i 2016 vil altid stå som noget særligt. SønderjyskE har i det hele taget været et fantastisk sted at være, og jeg er stolt over, at jeg nåede så mange kampe i den lyseblå trøje. Det er meget spændende, hvad der foregår i SønderjyskE i øjeblikket, og jeg er glad for, at jeg fortsat kan være en del af klubben, siger Marc Pedersen.

Læs også:Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Som han selv nævner, bliver den nu forhenværende SønderjyskE-profil i klubben. Marc Pedersen skal fremover være dødboldstræner for både Superliga-holdet og hos akademiet, lige som han skal være en del af Team management-holdet i SønderjyskE.

- Marc Pedersen er en kulturbærer, og han har i den grad lyseblåt blod i årene efter mange år i klubben. Han er et af de helt store navne i historiefortællingen om SønderjyskE, og han er en person, der bærer logoet synligt og med stolthed. Han har været en forgangsmand på og uden for banen, og han har båret anførerbindet med stor værdighed, og han har kæmpe betydning for den kultur, der er i SønderjyskE.

- Derfor er jeg også glad for, at vi holder ham i klubben, så han kan være med til at føre kulturen videre, og jeg er sikker på, at han går ind til de nye opgaver i klubben med samme engagement, som han havde på banen, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Marc Pedersen noterede sig for 109 Superliga-kampe for SønderjyskE. 

Læs også:SønderjyskE-profiler døjer med skader: Riddersholm utilfreds med banen

Læs også:Superliga-spørgsmål: Perfekt timing for Brøndby IF?

Læs også:Lyngby Boldklub uden fem profiler til OB-kamp