Real Madrid fik håneretten i El Clásico

Real Madrid vandt lørdagens El Clásico med 3-1 over FC Barcelona.

Hverken FC Barcelona eller Real Madrid er i sin bedste forfatning, men lørdag eftermiddag kunne det ene af mandskaberne tage en stor skalp, da sæsonens første El Clásico skulle afvikles.

Og der var gang i den fra start.

Mindre end fem minutter inde i kampen fik Federico Valverde nemlig åbnet scoringen. Karim Benzema spillede holdkammeraten fri i dybden, og så hamrede han kuglen i nettet med et hårdt og højt spark.

Blot tre minutter senere var der dog scoret igen, og det var med Ansu Fati som målscorer. Jordi Alba var blevet spillet fri i venstresiden, og inde foran Real Madrid-målet fandt han den 17-årige Barcelona-komet med et fladt indlæg. Her fik Fati styret bolden over i det lange hjørne, og så var stillingen 1-1.

Midt i første halvleg var begge klubber ikke langt fra at score  yderligere.

Først fik Lionel Messi en stor mulighed efter at have snydt Sergio Ramos med en skudfinte, og efterfølgende var det Benzema, der var lige ved og næsten ovenpå et stærkt Real Madrid-kontraangreb.

Efter 54 minutter skulle Philippe Coutinho have bragt Barcelona i front, da Ansu Fati fandt brasilianeren ved bagstolpen, men han fik headet bolden i sidenettet.

I stedet blev det Real Madrid, der lavede kampens tredje mål, for efter en time havde Clement Lenglet haft for godt fat i Sergio Ramos' trøje i Barcelona-feltet, og det blev takseret til et straffespark. Ramos skulle selv tage sig af det, og det gjorde han sikkert.

Så måtte Barcelona på jagt efter en udligning, og det gav et par løse muligheder i den resterende del af kampen. Men det gav også plads i den anden ende, og i de døende minutter lukkede og slukkede Luka Modric til 3-1 efter et par sparkefinter på Barcelona-keeper Neto.

Martin Braithwaite var kort forinden blev skiftet ind, men danskeren kunne altså ikke gøre en forskel, så det sluttede med en vigtig sejr og tre point til hovedstadsklubben.

Real Madrid er nu i front af La Liga, mens FC Barcelona indtager en foreløbig tiendeplads.