Video : Tipsbladet
Superliga

- Det var fedt, at de havde brug for at gøre os dårligere

AGF og FC Midtjylland tørner på søndag sammen i Superligaen i lidt af en nyklassiker. Og AGF kommer ind til opgøret med tre sejre i de seneste tre møder med de forsvarende mestre, og det giver angrebs-esset Patrick Mortensen blod på tanden før kampen.

3-0, 4-3 og 3-1.

Det kan godt være, at det er FC Midtjylland, der er dansk mester, spiller i Champions League og er favorit til at genvinde Superligaen, men det er AGF, der med tre sejre i træk haft overhånden i kampe mod de danske mestre på det seneste.

Mål har der været masser af, dramatik lige så, og så har AGF-angriber Patrick Mortensen heller ikke været bleg for at sige sin mening om de forsvarende mestre i kølvandet på sejrene. I december, hvor AGF vandt 3-1 i Herning, kaldte han FC Midtjyllands forsvarsspil for ”arrogant”, og da aarhusianerne slog de senere mestre med 4-3 i juni, kunne Mortensen fortælle, at AGF var blevet budt en knastør bane og flade bolde til opvarmning.

Spørgsmålet er, om AGF er kommet under huden på FC Midtjylland.

- Det skal du spørge dem om, men det var en meget god indikator på, at der i hvert fald er et eller andet, der nager dem, siden de havde brug for at gå den vej og ikke pumpe vores bolde til opvarmning og ikke vande græsset. Det gav os bare vanvittigt meget næring, for hold kæft, hvor var det fedt, at de havde brug for at gøre os dårligere. Det gav den modsatte effekt, så lad dem endelig gøre det igen. De viste svaghedstegn, og det var megafedt og gjorde, at vi kom ud med lyn og torden, siger Patrick Mortensen før søndagens opgør mellem de to topklubber.

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Brøndby IF

"Det kan godt lyde lidt arrogant"
Opgøret mod FC Midtjylland er denne gang i Aarhus, så der er ingen flade bolde eller tør bane. Sidst de to hold mødtes der, havde FCM allerede sikret sig mesterskabet. Med to scoringer var AGF-topscoreren en stærkt medvirkende årsag til, at aarhusianerne vandt 3-0, og han håber på igen at kunne være kampafgørende, når han står over for to af Superligaens bedste stoppere i Erik Sviatchenko og Alexander Scholz.

- Det er megafed opgave. Det er altid sjovt at måle sig mod de bedste, og det får man så lov til mod Midtjylland. De er rigtigt gode, men jeg synes også, at jeg passer fint til dem i forhold til at gøre ondt på dem. Jeg har selvfølgelig respekt for det, de har opnået, og det, de er som spillere, men jeg har heller ikke mere end det. Jeg ved godt, det kan lyde lidt arrogant – selvfølgelig skal man have respekt for modstanderen, men heller ikke mere end det. Vi spiller på hjemmebane, og vi skal bare ud over stepperne og matche dem på energi og det hele, så skal det nok blive en fed kamp, lyder det fra Mortensen.

Den 31-årige københavner, der indtil videre har scoret fem Superliga-mål for AGF i denne sæson, ser gode muligheder for på søndag.

- Uden at jeg skal røbe for mange hemmeligheder, så ved jeg – og det kan man også se på deres forsvarsspil – at de stoler vanvittig meget på sig selv, og det gør nok, at de i nogle situationer tænker, at det nok skal gå. Man kan også se, at de ofrer mange mand offensivt, og det er ikke alle 11 på banen, der forsvarer. Især ikke i deres omstillinger. Der stoler de offensive spillere meget på forsvarsspillerne, og det giver plads og rum, ikke kun til mig, men også mine medspillere, siger Patrick Mortensen.

Respekt for de danske mestre
Selv om AGF har haft overtaget på det seneste, og selv om Patrick Mortensen personligt ser muligheder for at gøre ondt på FCM, er han også ganske klar i spyttet, når det kommer til kvaliteterne hos klubben fra Ikast og Herning.

Læs også:Superliga powerranking: Har kniven for struben efter ydmygelse

- Vi er en klub og et hold, der gerne vil udvikle os hele tiden, og vi snakker meget i dagligdagen om, hvad vi kan gøre bedre, så vi er slet ikke tilfredse. Der er sådan nogle kampe fede at måle sig på. Især nu hvor Midtjylland spiller Champions League – de kommer fra et andet niveau, hvor det går lidt hurtigere det hele.

- Vi kommer fra to kampe mod Lyngby og Kolding. Alt ære og respekt for dem, men FCM kommer fra et højere niveau. Det skal vi matche og være klar til. Fra egne erfaringer fra at have spillet europæisk ved jeg, at når man kommer fra det niveau, tænker man hurtigere, og det går hurtigere. Så har man en kæmpe fordel i den hjemlige liga, og det skal vi være forberedte på, og så skal vi glæde os til at se, om vi kan matche det, siger Patrick Mortensen, der tager sidste sæsons opskrift på sejr over FCM med ind til kampen søndag.

- Vi vadede ikke i chancer, men vi scorede på de chancer, vi havde. Og det var udslagsgivende. Det er lidt sjovt, at de har været rigtigt gode og stabile mod mange andre hold og generelt lukket få mål ind, men når vi har spillet mod dem, har vi været gode til at score.

- Hvorfor det lige er sådan, ved jeg ikke. Om det er, fordi andre hold skaber chancer, men ikke scorer på deres. Eller om vi har en speciel magi, når vi spiller mod dem. Det tror jeg nu ikke, vi har, men vi har været gode til at have fokus på os selv og vide, at hvis vi gør tingene 110 procent, kan vi slå alle hold. Det viste vi også i sidste sæson, men vores bundniveau var for lavt, og vores udsving lidt for store nogle gange i forhold til Midtjylland, der var stabile gennem hele sæsonen og derfor også vandt mesterskabet fortjent. For os handler det om at finde et højt, stabilt bundniveau og holde det gennem en hel sæson, så ser det spændende ud, siger angriberen.

Opgøret mellem AGF og FC Midtjylland fløjtes i gang klokken 16.00 på søndag, og vinderen af opgøret overtager Superligaens førsteplads, hvis SønderjyskE ikke besejrer OB på udebane.

Læs også:Spotpris på Dplay: Se AaB - FCN og topbraget AGF - FCM

Læs også:- Det undrer mig helt klart, at Brøndby ikke har forlænget

Læs også:Nu tillader de fem udskiftninger i England - bare ikke i Premier League