Karakterer: Tamme midtjyder fik bank i Amsterdam

Tipsbladet.dk zoomer ind på FC Midtjyllands nederlag til Ajax.

FC Midtjylland løb ind i et nyt nederlag i Champions League, da de gæstede Ajax onsdag aften. Det sluttede 3-1 i en kamp, der kunne være endt med en større sejr til de hollandske værter.

Her er vores karakterer til spillerne:

Jesper Hansen - 4 bolde
Han er mere eller mindre uden skyld i midtjydernes nederlag. Forsvaret var hullet foran ham, og den erfarne keeper havde endda en kongeredning midtvejs i første halvleg. Var midtjydernes bedste spiller.

Dion Cools - 2 bolde
Dion Cools stod over for Dusan Tadic, og den belgiske højre back havde sit hyr med sine direkte modstandere.

Erik Sviatchenko - 2 bolde
Det var generelt skuffende for midtjyderne, der var et par niveauer under Ajax på stort set alle parametre. Kaptajnen Erik Sviatchenko gjorde det imidlertid fint og kan ikke være helt utilfreds med sin præstation. Blev udvist i slutminutterne, hvilket trækker ham en karakter ned.

Alexander Scholz - 2 bolde
Han plejer at være helt sikker som Sviatchenkos makker, men det var ikke Scholz’ bedste præstation. Havde et par ukarakteristiske pasningsfejl - den ene blev også dyr i forbindelse med Ajax’ tredje mål samt i forbindelse med udvisningen.

Paulinho (ud - 26.) - UB
Måtte udgå efter blot 26 minutter som følge af en skade. Blev erstattet af Joel Andersson.

Nicolas Madsen (ud - 69.) - 2 bolde
Blev kastet i aktion som følge af Evanders og Jens-Lys Cajustes fravær, og han kunne ikke udfylde rollen. Der var enkelte fine aktioner for den unge midtbanespiller, men han havde det svært på bolden og så ikke for godt ud ved Ajax’ anden og tredje scoring.

Frank Onyeka - 2 bolde
Lige som midtbanekollegaen Nicolas Madsen var Frank Onyeka ikke på toppen i kampen, hvor midtbanen var helt og aldeles overmatchet i store dele af kampen.

Anders Dreyer (ud - 82.) - 3 bolde
I anden halvleg løftede han virkelig niveauet og var FC Midtjyllands bedste spiller i offensiven. Forsøgte med en håndfuld ting, og blandt andet stod Anders Dreyer for en af midtjydernes største chancer, da han forsøgte sig med et kækt frispark.

Pione Sisto (ud - 82.) - 1 bolde
Før kampen sagde Ajax’ danske scout, at Pione Sisto kunne forstærke hollænderne. Sådan så det ikke ud onsdag aften. Den hjemvendte kreatør var stort set usynlig i kampen, hvor han spillede som offensiv midtbanespiller.

Awer Mabil - 3 bolde
Der var ikke meget, der lykkedes for Awer Mabil i kampen, men han stod trods alt bag Superliga-klubbens eneste scoring i kampen. Han fremtvang selv et straffespark, som han - lidt heldigt - fik sendt i mål.  Uden scoringen var han endt lavere.

Sory Kaba (ud - 69.) - 2 bolde
Sory Kaba gjorde ikke det store væsen af sig i kampen, men det er svært at hive ham længere ned i karakter. Han havde ikke meget at arbejde med i kampen.

Joel Andersson (ind - 26.) - 3 bolde
Det var en mere eller mindre anonym indsats for Joel Andersson, der blev kastet i aktion på en uvant plads som venstre back. Han noterede sig hverken for de meget positive eller meget negative indslag.