Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Vejle Boldklub

To hold med vidt forskellige udgangspunkter mødes søndag eftermiddag. Får Vejle endelig en tiltrængt sejr?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjevb #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Hvad forårspremierer angår, findes de ikke meget bedre end den, SønderjyskE præsterede torsdag aften: Holdet slog FC Midtjylland, der både er forsvarende mester og lå på en delt førsteplads før runden. Endda på udebane.

Med sejren meldte SønderjyskE sig for alvor ind i topkampen igen og lagde nok så vigtigt afstand til holdene uden for top 6. Nu er der fem point ned til AaB på syvendepladsen og dermed den forkerte side af den så afgørende skillelinje.

Cheftræner Glen Riddersholm kan desuden glæde sig over, at han får to profiler til rådighed mod Vejle, som afsonede karantæne mod FCM: topscorer Haji Wright og midtbanemanden Victor Mpindi Ekani.

Der er desuden basis for to debutanter. Hverken Emil Holm eller Bård Finne, de to januartilgange, kom på banen i premieren mod FC Midtjylland, men de er igen med i truppen denne gang til kampen mod Vejle.

Vejle Boldklub:
Isoleret set er uafgjort mod AGF et fint resultat. Problemet er bare, at 0-0-kampen byggede videre på to uheldige og relaterede problemer for Vejle:

Holdet har ikke vundet siden oktober måned. Nu er stimen på otte Superliga-kampe.

VB er i scoringskrise. I løbet af de otte sejrsløse spillerunder har holdet bare scoret tre gange.

Læs også:SønderjyskE missede indkøb: De ville det ikke nok

Det skal dog retfærdigvis nævnes, at VB forsøgte at gøre noget ved den scoringsmæssige ørkenvandring i januarvinduet. Ind kom offensivspilleren Hugo Ekitike og angriberen German Onugkha. Det var dog kun førstnævnte, der var med i forårspremieren mod AGF.

Vejle var i det hele taget aktive i transfervinduets sidste dage. Foruden de nævnte offensive lejesvende hentede klubben Lukas Engel i Fremad Amager, Denis Kolinger og Dominik Kovacic i Lokomotiva Zagreb samt lejede Pierre Bengtsson i FC København.

I forårspremieren sad Mads Greve, Jacob Schoop, Thomas Gundelund, Matthew Briggs og Kevin Yamga over. Det er uvist, om de når at blive klar til søndagens kamp.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Vejle Boldklub: Arbnor Mucolli

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-5-2): Lawrence – Gartenmann, Kanstrup, Banggaard – Simonsen, Albæk, Mpindi, Frederiksen, Dal Hende – Wright, Jacobsen

Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst – Mølgaard, Ojala, Kolinger, Amundsen – Ramadani, Ezatolahi, Hetemi – Sousa, Faghir, Engel

Profilen:
Haji Wright tog SønderjyskE og Superligaen med storm i begyndelsen af sæsonen, og selv om hans målfrekvens faldt i løbet af efteråret, sluttede han med syv mål. Afsonede karantæne i forårspremieren, men er nu klar til at fortsætte, hvor han slap.

Vidste du, at..:
Alle tre seneste indbyrdes kampe mellem holdene endte 4-1. Først til Vejle, så til SønderjyskE og senest 4-1 til VB igen i sæsonens anden spillerunde.

Dom:
Det ligner en SønderjyskE-sejr. Vejle har haft svært ved at score i de seneste måneder, og SønderjyskE lignede forleden et hold, der havde tænkt sig at forblive en del af topkampen.

Læs også:Føler sig forbandet: Albæk var bange for VAR

Det er nok til at slå VB’s mål- og sejrsfattige mandskab. 2-1 slutter det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:SønderjyskE-anfører: Vi havde klart mål med kampen

Læs også:Ser kontroversiel dom: Han slår i frustration

Læs også:Medie: Superliga-profil nærmer sig skifte til USA