Video : Tipsbladet
Premier League

Afslører Mourinho-kaos i United: Giftig stemning

En tidligere scout og akademitræner i Manchester United fortæller om den dårlige stemning, som Jose Mourinho skabte i klubben, da portugiseren var træner i United.

Det er ingen hemmelighed, at Jose Mourinho kan være en krævende træner, og som ikke er bange for at komme på kant af nogen som helst.

Den 58-årige træner stod i spidsen for Manchester United fra sommeren 2016 og frem til december 2018. I den periode lykkedes det ham at sikre klubben et Liga-cup trofæ og en Europa League-titel.

I en længere artikel i lokalavisen Manchester Evening News fortæller akademitræner og scout Lee Waddington om, hvad han ser, som en række absurde situationer i Manchester United under Mourinhos ledelse.

Blandt andet kommer det frem, at meget ændrede sig på det velkendte træningsanlæg Carrington, da portugiseren kom til.

- Morunho kom og og fyrede folk, han aldrig nogensinde skulle have fyret og skaffede sig af med folk fra akademiet. Jeg talte med folk, der havde deres gang der dengang, som sagde: Jeg forsøger altid at undgå Carrington, for det er et giftigt sted.

- Sådan havde jeg aldrig hørt nogen snakke om Manchester United før, lyder det fra Lee Waddington

Læs også:Manchester United vil forlænge med stjerne

Ny træner, ny kultur
Efter at Ole Gunnar Solksjær er kommet til, er situationen i klubben en anden, mener han.

- Han har fået Manchester United-folkene tilbage. Ikke bare folk, der kan støtte Ole, men også folk der kan få kulturen tilbage. Af det, jeg har hørt, er det akkurat det, der sker nu.

I løbet af sin tid som spejder og akademitræner i Manchester United arbejde Waddington med flere store talenter. En af disse var Jushua Harrop

Harrop gik gennem diverse U-hold på akademiet og fik debut for seniorholdet i sidste kamp i 2016/17-sæsonen, da Mournho trænede i klubben. Det gik ganske fornuftigt for den unge knægt, der tilmed scorede i sin debut.

Men det blev ved den ene kamp for Harrop, der blev sendt videre i sommeren 2017, efter han havde afvist et kontraktforslag

Læs også:Barca er helt på røven: Rimeligt at sælge Messi

Waddington mener, at det var en fejl ikke at tilbyde ham en bedre kontrakt, og han mener, Mourinho værer skylden.

- Min mening er, at havde klubben erstattet Mourinho med Ole lidt tidligere, så tror jeg, at Josh havde fortsat i klubben og fået et stort antal Premier League-kampe.

Under alle omstændigheder har Manchester United under Ole Gunnar Solskjær været bedre kørende i denne sæson end længe, hvor de indtager en andenplads - 10 point efter bysbørnene fra Manchester City, inden Uniteds kamp mod Newcastle i aften.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Henry tæt på engelsk klub

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Serber rygtes til Manchester

Læs også:Manchester United banker spaniere