Video : Tipsbladet
Superliga

Store planer i AGF: Sådan indhenter vi FCK og FCM

Der er flere områder, som AGF vil forbedre sig på, som skal rykke dem op på siden af de største klubber i Danmark, fortæller klubbens bestyrelsesformand.

Både i FC Midtjylland og i FC København er der pengestærke folk at finde blandt ejerne, men i AGF har man ingen planer om, at man skal have et anderledes ejerskab. Det fastslår klubbens bestyrelsesformand Lars Fournais.

Det sker i et interview med Canal 9, hvor han kommer ind på, hvordan han sammen med resten af ledelsen vil sørge for indhente det, som de er bagefter de største klubber i dansk fodbold.

- Min egen holdning er sådan, at vi skal kunne klare os selv. Det vil ikke gavne os AGF med de aktionærer og den strategi, der er i dag. Det afhænger helt af os selv, om vi skal have succes eller ej. Det afhænger af vores egne kompetencer og vores evne til at finde de penge, der skal til for at indsnævre afstanden til FCK, FCM og til dels også Brøndby, siger Fournais.

Han peger endvidere på, at man i Aarhus-klubben har en tidshorisont, som går fem år ud i tiden. Her skal der stille og roligt lægges på år for år, som AGF-formanden udtrykker det. 

- Men der skal ikke herske tvivl om, at på den lange bane skal der rigtig mange penge til for at vinde et dansk mesterskab, siger han og minder om, at man hellere vil skabe den afgørende økonomi selv i stedet for at få investorer ind, siger han og fortsætter:

- Det tror jeg, at vi kan. Vi mener, at vi adskiller os fra mange andre klubber i Danmark ved at have et meget stort og u-udnyttet potentiale her i Aarhus. Så vi har muligheder for at få større sponsorer ind, større tv-indtægter og større kampindtægter. Vi har et nyt stadion på vej, vi har et nyt akademi på vej. Og så har vi mulighed for at blive dygtigere til at sælge vores spillere, så vi kan få større indtægter ind dén vej, fortæller bestyrelsesformanden.

Her mener Fournais, at det samlet skal være med til at kunne forbedre økonomien rundt om Superliga-holdet og talentudviklingen i AGF.

Hos AGF'erne er der også meget at se til på transferfronten. Læs mere om det her.