Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Randers FC

Der venter et vigtigt opgør i kampen om top, når Randers gæster Odense.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obrfc #sldk

Holdnyt:
OB:
Fynboerne har fået en svingende start på 2021. Kun ét point mod de to bundhold Lyngby BK og AC Horsens, men omvendt fire point mod FC Nordsjælland og AGF. Det betyder, at ambitionen om at top 6 ikke er mere end tre point væk.

Det er først og fremmest SønderjyskE, som OB skal jagte, men søndagens modstander, Randers FC, er kun seks point foran OB. Man behøver ikke være et matematisk geni for at regne ud, at der er stor forskel på sejr og nederlag – og dermed holdets chancer for at indhente en af de konkurrenter, der ligger lige foran.

Cheftræner Jakob Michelsen risikerer dog at måtte undvære flere potentielle startere. Jørgen Skjelvik har siddet ude i årets første fire kampe og er ikke meldt klar endnu, mens Mads Frøkjær-Jensen døjede med en hovedskade, og anfører Janus Drachmann sad ude, seneste runde.

Forsvaret er i det hele taget hårdt ramt. Foruden Skjelvik sad også Kasper Larsen og Oliver Lund over. Hvis de fortsat gør det, åbner det for flere minutter til 18-årige Robin Østrøm, men Lund ventes tilbage.

Bashkim Kadrii kan desuden gøre comeback i den stribede OB-trøje. Han er med i truppen. 

Randers FC:
Indtil for tre runder siden var Randers et af ligaens mest formstærke hold med seks sejre på stribe, men luften er gået en anelse ud af ballonen med to point i de tre seneste kampe. Til gengæld kan kronjyderne så godt som sikre sig en plads i top 6 med en sejr søndag.

Som nævnt ovenfor har Randers seks point ned til OB på syvendepladsen. Bliver det forvandlet til ni af slagsen, får OB usædvanligt svært ved at hente forspringet på bare fire spillerunder.

Det er især Randers’ defensiv, der har sikret holdet et god udgangspunkt før slutspurten i grundspillet. De 15 mål, som Patrik Carlgren har måttet fiske ud ad nettet, er lavest af alle mandskaber i ligaen.

Til gengæld vender topscorer Alhaji Kamara tilbage fra karantæne, mens Mathias Nielsen endnu ikke er meldt klar oven på sin skadespause.

Siden seneste runde er André Rømer desuden skiftet til IF Elfsborg.

Karantæne:
OB: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-3): Christensen – Laursen, Andersen, Tverskov, Lund – Kløve, Thomasen, Okosun – Hyllegaard, Sabbi, Opondo

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Graves, Marxen, Kopplin – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Greve – Kamara, Egho

Profilen:
Alhaji Kamara har ikke tiltrukket så meget opmærksomhed som andre målscorere, men han er på otte sæsontræffere og dermed kun én fra den førsteplads, som fire andre spillere pt. deler. Hvis forsvaret kan blive ved med at lukke af, som det har gjort indtil nu, og han kan fortsætte sin scoringsform, tegner det godt for Randers.

Vidste du, at..:
OB har ikke scoret i sine to seneste hjemmekampe. Det lyder måske ikke af meget, men det er faktisk en tangering af klubrekorden i Superliga-æraen.

Dom:
Selv om Randers er faldet en smule i kadence de seneste runder, har holdet leveret en mere stabil sæson end OB. Især defensiven har været af høj klasse.

Derfor tror vi på en kronjysk udebanesejr søndag eftermiddag. Det bliver dog en smal én af slagsen. 1-0 til Randers.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: