Video : Tipsbladet
Landshold

Før brag mod Danmark: Israel åbner for tilskuere

Når Danmark gæster Israel den 25. marts, kan der komme tilskuere på stadion. Spørgsmålet er bare hvor mange.

De er langt i vaccinationsprogrammet i Israel, men nationen spiller den stadig sikkert, når det kommer til samling af mange mennesker.

Israel og Danmark mødes den 25. marts i den første VM-kvalifikationskamp, og her skal Kasper Hjulmands tropper forsøge at få et godt resultat med hjem, inden Danmark får besøg af Moldova den 28. marts. Den 31. marts gælder det så en kamp i Østrig.

Og opgøret mod Israel bliver interessant, for meget tyder på, at det bliver for tilskuere.

De israelske klubber har netop fået grønt lys til at invitere tilskuere tilbage på stadion. På de store stadions må der komme 1.500 tilskuere, og på de mindre stadions må der komme 750 tilskuere. Kun personer der er blevet vaccineret kan få adgang til stadion, og dermed kommer ingen under 16 år ind lige med det samme, fremgår det af det israelske medie Sports.Walla.co.il.

Regeringen vil fortsat ikke åbne meget op, da man frygter virusfremgang, men ifølge mediet er det muligt, at der allerede fra næste måned kan komme 5.000 til fodbold på de største stadions i Israel.

De 1.500 tilskuere på store stadions samt 750 tilskuere på stadions med plads til under 10.000 personer er et udspil fra regeringen, der altså er blevet accepteret af klubberne. Klubberne er dog kommet med flere planer for genåbning, og man håber allerede fra den 21. marts, at der kan komme flere end 1.500 tilskuere til fodbold.

Med genåbningen er der også åbnet for, at der kan komme tilskuere på stadion den 25. marts, når Danmark gæster Israel. Som minimum kan der komme 1.500 ind, måske flere. Hvis der altså ikke er virusfremgang:

- Jeg vil gerne lykønske alle klubber med, at det er muligt at få tilskuere tilbage på stadion. Efter et års tid uden publikum er de endelig tilbage, og vi vil fortsætte med at arbejde hårdt, så vi kan få flere ind, og vi stopper ikke, før alle er tilbage på tilskuerpladserne på en sikker måde, siger landets kultur- og sportsminister Hili Tropper.

Udover de førnævnte hold er Danmark også i pulje med Skotland og Færøerne. Kasper Hjulmand udtager i næste uge sin landsholdstrup.

Du kan her læse mere om muligheden for at få tilskuere på stadion til danske fodboldkampe.