Video : Tipsbladet
Superliga

Dommer-chef om VAR-diskussion: Helt misforstået

- VAR er ikke fejlfrit, erkender dommerformand, Michael Johansen, i Spillerforeningens podcast "Spiller til Spiller". Han vil dog gerne komme et par misforståelser til livs.

Hvis du som fodbold-seer sidder og forventer, at VAR allerede nu fungerer optimalt, så har dommerformand, Michael Johansen, en klar besked.

- VAR er ikke fejlfrit. Nogen har på en eller anden måde fået sagt, at VAR kommer ind nu, og så redder det alt. Det er helt misforstået, fortæller han i podcasten ’Spiller til Spiller’.

Ifølge Spillerforeningen har VAR i denne sæson korrigeret 30 åbenlyse fejl, men det tal forventes fordoblet, når sæsonen er slut. Og det er det, der er formålet med VAR. at komme åbenlyse fejl til gode.

Han afviser også kritikken af, at dommerne er holdt op med at dømme, fordi de tror, at VAR kommer og redder dem, ligesom han også afvise kritikken af, at VAR har det sidste ord.

- De (dommerne, red.) tager beslutninger, og de skal tage beslutninger. Jeg tror, det er en misforståelse, der kører derude, at de ikke tager beslutninger i situationen. Dommeren skal tage sin beslutning på stedet, og det skal linjedommeren også. Det kommer prompte i headsettet. 

Udsendelsen med Michael Johansen er den første i en række, hvor spillerne selv opfordres til at stille spørgsmål om VAR, hvis der er en kendelse eller en regel, de gerne vil blive klogere på.

I den første udsendelse handler det om præmissen for VAR.