Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - SønderjyskE

Der er drama for alle pengene i Farum, når FC Nordsjælland får besøg af SønderjyskE.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #fcnsje #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Fire gange har der været afviklet et mesterskabsspil i Superligaen, og fire gange har det været med deltagelse af FC Nordsjælland. Det kan det også blive femte gang, selv om det har set tæt på umuligt ud undervejs.

Før søndagens opgør kan FC Nordsjælland sikre sig en plads i top seks med en sejr over SønderjyskE og et AaB-pointtab mod OB.

Det er kun godt en måned siden, at Bo Henriksen kaldte det himmelråbende, at FCN bildte sig ind, at de stadig havde en chance for top seks.

Seks kampe i træk uden et nederlag har holdt spændingen i live i Farum.

Senest blev det 3-0 over rivalerne fra Lyngby, men hvad der på papiret lyder overbevisende, var i praksis slet ikke prangende. Det var en meget mere jævnbyrdig kamp, end resultatet antyder, og det er fair at sige om FC Nordsjælland, at de ikke har været lige så gode og ikke mindst lige så underholdende at se på i denne sæson, som de plejer.

Mod SønderjyskE må FC Nordsjælland undvære de skadede Johan Djourou, Kian Hansen, Mohammed Diomande og Jonathan Amon, mens stjernen Kamaldeen Sulemana afsoner karantæne.

SønderjyskE:
Haderslev-klubben havde succes i pokalen i sidste sæson, hvor de gik hele vejen. Det kneb noget mere i Superligaen.

Søndag kan SønderjyskE sikre, at denne sæson bliver et hit i Superliga-sammenhæng. En sejr på kunstgræsset i Farum vil sikre Glen Riddersholms tropper billetter til mesterskabsspillet.

Arbejdet skal dog gøres uden førnævnte Riddersholm. Han har fået en ekstra spilledags karantæne for sin opførsel i udekampen mod AaB, og dermed bliver det igen Niels Lodberg, der skal styre sønderjyderne søndag eftermiddag. Lodberg førte senest SønderjyskE til en 2-0-sejr over bundproppen AC Horsens.

Anders K. Jacobsen fik en bold tyret i hovedet mod AC Horsens, men han er klar til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Dermed er SønderjyskE-truppen umiddelbart skades- og karantænefri til skæbnekampen.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Kamaldeen Sulemana
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-1-2): Vindahl - Thychosen, Maxwell, Jenssen - Villadsen, Kofod, Christensen, Svensson - Jensen - Sadiq, Schjelderup

SønderjyskE (4-4-2): Thomas - Simonsen, Gartenmann, Banggaard, Dal Hende - Vinderslev, Ekani, Albæk, Eskesen - Wright, Jacobsen

Profilen:
Peter Vindahl Jensen var om nogen årsagen til, at FC Nordsjælland fik tre point med fra Lyngby. Målmanden pillede blandt andet et straffespark, og FCN skal også nok få brug for en velspillende Vindahl søndag eftermiddag. Peter Vindahl Jensen rejser efterfølgende til U21-EM.

Vidste du, at..:
De seneste seks indbyrdes opgør er endt 4-1 eller 2-1. Fire gange er det blevet 2-1, mens 4-1 er blevet slutcifrene to gange. Begge gange er det FC Nordsjælland, der har storsejret. Faktisk har FCN vundet 4-1 hele fire gange ud af de seneste ni møder.

Dom:
FC Nordsjælland er pisket til at vinde, så der er ingen tvivl om, at man vil se et offensivt hjemmehold gå på banen. Det har SønderjyskE formentlg ikke noget imod. De vil lure på at sætte dræbende kontrastød ind.

Det er afgjort en kamp, der kan tippe begge veje, men vi har størst fidus til udeholdet, der har en væsentlig fordel på rutinekontoen. SønderjyskE vinder 2-1 og går i mesterskabsspillet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: