Video : Tipsbladet
Skandinavien

Racismesag: Spillere utilfredse med dansk træner

Flere spillere i norske Strømsgodset er utilfredse med håndteringen af Henrik Pedersens racismesag, skriver VG.

Selvom Strømsgodset i første omgang har fredet deres danske cheftræner, Henrik Pedersen, er sagen langt fra lagt i graven.

Tirsdag kunne norsk TV2 afsløre, at hele syv spillere havde anmeldt danskeren til den norske spillerforening, NISO, for racistiske udtalelser, og nu er der mere nyt i sagen.

Ifølge VG er flere spillere i den norske klub således utilfredse med, hvordan klubben har håndteret situationen.

Strømsgodsets undersøgelse af cheftræner er angiveligt foregået ved at bede klubbens anfører, danske Mikkel Maigaard, om at spørge truppen, om de har oplevet racistiske kommentarer. Her videregav anføreren “på vegne af spillergruppen,” at der ikke var nogen sager om racisme.

- Han påpeger, at der har været møder i spillergruppen, og at han også har haft individuelle møder med dem, der kan have været udsat for racisme eller risikerer at blive udsat for det. Det konkluderes, at “vi har gennem dette mødet og i disse samtaler konkluderet, at der ikke har været tilfælde, der peger på racisme mod nogen af ​​spillerne fra træneren ”, siger bestyrelsesformand Ivar Strømsjordet til VG om anførerens undersøgelse og tilføjer:

- Derefter henvises der til to "uheldige episoder", hvor der har været lidt flabet ordforråd, men ikke noget, som nogen har opfattet som racisme.

Den besked var med til at få klubben til at meddele, at man ikke har kunnet påvise, at der har været racistiske kommentarer, og at man vil beholde træneren.

Men meldingen fra spillergruppen er det ikke alle spillere i klubben, der er tilfredse med. Ifølge VG planlægger spillere at give besked ved et møde med ledelsen onsdag om, at de også er utilfredse med Henrik Pedersen og ikke accepterer hans opførsel.

Flere spillere overvejer endda også deres fremtid i klubben, skrives der.

Tirsdag kom det frem, hvad Henrik Pedersen efter sigende har sagt. Læs mere om det her.