Video : Tipsbladet
Champions League

CL-special: Bryder Real grim stime mod Chelsea?

Bliv helt klar til aftenens Champions League-semifinale mellem Real Madrid og Chelsea.

Det er blevet tid til den første af to Champions League-semifinaler mellem Real Madrid og Chelsea i jagten på denne sæsons store triumf.

Vi er klar med en solid opvarmning til kampen, da vi i samarbejde med spilxperten.com præsentere ganske unik info til netop dette møde.

Vær klar til aftenens kampe med Champions League-special:

- Det er fjerde europæiske møde mellem de to klubber - dog det første i Champions League. Chelsea vandt en samlet sejr på 3-2 over to kampe i Pokalvinderens Europa Cup tilbage i 1971, og i 1998-udgaven af Super Cup blev det igen til Chelsea-sejr på 1-0.

- Uden sejr i nogle af de tre hidtige europæiske møder med Chelsea, er den engelske klub, den som Real Madrid har mødt flest gange uden at kunne vinde.

- Det vil være 163. CL-opgør mellem en engelsk og spansk klub - det mest spillede match i turneringen. Engelske hold vundet fire af de seneste syv møder - kun en spansk sejr.

- Chelsea træder ind i deres ottende Champions League-semifinale - flest af alle engelske klubber. Til gengæld er det Real Madrids 14 semifinale i turneringen, og det er flest af alle klubber.

- Chelsea har kun tabt den første kamp i et tilfælde i deres seneste syv CL-semifinaler - vundet to, fire uafgjorte. Det skete tilbage i 2003-04, hvor Bayern München vandt med 3-1.

- I Chelseas seneste seks CL-semifinaler er det blot blevet scoret i alt fire mål. Chelsea har stået for de tre. Ingen af disse kampe er dermed blevet tabt.

- Real Madrid har vundet den første kamp i ni af klubbens seneste 10 CL-knockout-kampe - kun tabt en. Real Madrid har scoret mindst to mål i otte af disse kampe.

- Zinedine Zidane og Thomas Tuchel er to af bare 24 managers til at have været med i 15+ Champions League-kampe i knockout-fasen. Zidane har sammen med Luis Enrique den bedste sejrs-rate på 67 procent (18 sejre i 27 kampe). Tuchel holder en sejrsrate på 53 procent (Otte sejre i 15 kampe.

- Thomas Tuchel har som manager aldrig tabt til Real Madrid - En sejr og tre uafgjorte. Det gør ham sammen med afdøde Gérard Houllier til den eneste manager til at have mødt Real Madrid i fire Champions League-kampe uden at have tabt.

- Chelsea Hakim Ziyech har været direkte involveret i seks mål i syv Champions League-starter i knockout-fasen - fire mål og to assists. Han har tilmed scoret i sine to seneste møder med Real Madrid - begge gange som Ajax-spiller.

Chelsea målmand Édouard Mendy har kun lukket to mål ind i sine første ni Champions League-kampe. Rekorden for at have lukket færrest mål ind i 10 Champions League-kampe tilhører Kaylor Navas, der for Real Madrid kun lukkede to mål ind i mellem 2014-16.

Se spilforslagene til blandt andet aftenens kamp her