Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - FC Nordsjælland

AGF kan sikre sig fjerdepladsen med en sejr over FC Nordsjælland, der omvendt kan bringe spænding tilbage i dysten om det yderste europæiske mandat i top 6.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #agffcn #sldk

Holdnyt:
AGF:
Før i tiden var det sådan, at AGF aldrig slog Randers FC. I slutspillet har holdet ikke slået andre end netop lokalrivalerne. Senest med 1-0 i søndagens østjyske opgør.

Selv om AGF har haft det svært i mesterskabsspillet, ser holdet trods alt ud til at slutte på fjerdepladsen. Der er fem point ned til netop FC Nordsjælland, hvilket også betyder, at hvis AGF vinder, er fjerdepladsen hjemme. Og dermed adgang til Europa-playoff.

Det er desuden ikke utænkeligt at indhente FC København, der har fire point mere på tredjepladsen, og som møder de to tophold, Brøndby IF og FC Midtjylland, i de to kommende runder. Det kræver dog formentlig tre point mod FCN.

AGF er efterhånden ved at have tyndet ud i skadeslisten. Senest gjorde Søren Tengstedt comeback mod Randers, hvilket var hans første spilleminutter siden oktober måned. Frederik Tingager, Mathias Jørgensen, Daniel Arzani, Alex Gersbach og Niklas Backman sad dog fortsat uden for truppen i seneste runde.

Jon Dagur Thorsteinsson vender tilbage fra karantæne, mens Gift Links og Nicolai Poulsen omvendt må afsone karantæne. Daniel Arzani kan også gøre comeback. 

FC Nordsjælland:
Man kan sige meget om det her FCN-hold, men kedeligt at det sjældent at se dets kampe. Se bare resultaterne i mesterskabsspillet: 2-0, 3-4, 2-2, 0-3, 3-2, 3-0 og 2-2.

Som vi redegør for ovenfor, ligger fjerdepladsen lige nu til AGF, mens FC Nordsjælland er den nærmeste efterfølger. Fem point kan være svært at hente på tre spillerunder, men hvis FCN vinder det indbyrdes opgør, ser det lige pludselig opnåeligt ud.

FC Nordsjælland har desuden allerede slået AGF tre gange i denne sæson, så det er bestemt muligt. I så fald lever håbet om europæisk fodbold i Farum videre lidt endnu.

I mandagens opgør mod FC København var Kamaldeen Sulemana og Mads Døhr Thychosen tilbage fra karantæne, og førstnævnte kvitterede ved at score kampens første mål.

Skadeslisten talte Jonathan Amon, Johan Djourou, Kian Hansen og Mohammed Diomande.

Karantæne:
AGF: Gift Links, Nicolai Poulsen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Olsen, Hvidt, Blume – Grønbæk, Mortensen, Thorsteinsson

FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl – Thychosen, Jenssen, Mesik – Villadsen, Kofod Andersen, Christensen, Frese – Antman, Sulemana, Schjelderup

Profilen:
Kamaldeen Sulemana er en eftertragtet herre, og senest var Ajax-bossen Marc Overmars til stede på stadion til at overvære 2-2-kampen mod FCK. FCN-profilen sagde selv efterfølgende, at han forventer at forlade klubben til sommer, så tricket for ham bliver at holde fokus på spillet på banen, mens spillet om hans fremtid raser.

Vidste du, at..:
De to cheftrænere, David Nielsen og Flemming Pedersen, står helt lige i deres indbyrdes regnskab. De har hver vundet tre gange over den anden, mens et enkelt opgør er endt uden vinder.

Dom:
FC Nordsjælland har i denne sæson vist, at holdet har et godt tag på AGF. Det har vundet alle tre indbyrdes opgør med samlet 6-1 i målscore, og vi skal ikke længere tilbage end begyndelsen af april for at finde det seneste af slagsen.

Vi tror, at det bliver alle gode gange fire for gæsterne, der vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: