Video : Tipsbladet
Superliga

To er væk: Flere ændringer på vej i Esbjerg fB

Flere ændringer er på vej i 1. divisionsklubben, varsler direktøren. Det gælder spillertruppen.

Esbjerg fB smed mandag aften træner Olafur Kristjansson på porten, og tirsdag fik angriber Kjartan Finnbogason så også ophævet sin kontrakt nogle uger før tid, så han kan finde en ny klub.

Og flere ændringer kan være på vej, siger direktør Brian Knudsen til Jydske Vestkysten.

Klubben fik tidligere på foråret nye ejere i form af Pacific Media Group, PMG, som har haft et udtalt ønske om at udvikle yngre spillere, mens de også har lagt vægt på, at der skal bruges data i forbindelse med rekrutteringen af nye spillere.

Nu står Esbjerg fB over for deres første transfervindue med de nye amerikanske ejere, og der vil ske ændringer på spillerfronten.

- Jeg bryder mig ikke om ordet udrensning, men der vil da helt sikkert ske ændringer i spillertruppen, og de nye spillere, der kommer ind, vil være af en bestemt type. Det bliver yngre spillere, der både vil og kan, siger Brian Knudsen til Jydske Vestkysten.

Erfarne spillere som Joni Kauku, Rodolph Austin, Yuri Yakovenko og Lasha Parunashvili har alle kontraktudløb denne sommer, og deres fremtid er uafklaret.

For godt en måned siden vakte Paul Conway, talsmand for PMG og bestyrelsesmedlem i den danske 1. divisionsklub, opsigt, da han krævede, at en 16-årig skal spille for Esbjerg fB. Det kan du læse mere om her.