Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Vejle Boldklub

Constantin Galcas næstsidste kamp som Vejle-træner er på udebane mod AaB.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00 
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Peter Kjærsgaard 
På TV: 3+
Hashtag: #aabvb #sldk

Holdnyt:
AaB:
Når AaB går på banen, ved man aldrig, hvad man får.

Nordjyderne har under Marti Cifuentes' ledelse vundet fine sejre over SønderjyskE, OB og Lyngby, men de har også spillet tre kampe mod AC Horsens uden at vinde en eneste, og holdet sejrer sjældent to kampe i træk.

De seneste to kampe mod OB og AC Horsens har kastet et point af sig, og det betyder, at SønderjyskE er kravlet forbi i tabellen og har sat sig på syvendepladsen med to runder tilbage. Derfor er AaB mere eller mindre pisket til at vinde over Vejle.

I det seneste opgør mod AC Horsens var AaB på hjemmebane og med både Lucas Andersen og Kasper Kusk i startopstillingen. Alligevel var det i lange perioder frygteligt uinspirerende, hvad de præsterede i 1-1-kampen.

AaB har hverken skader eller karantæner mod Vejle.

Vejle Boldklub:
Overlevelsen er for længst i hus i Nørreskoven, og nu skal vejlenserne jagte den lille chance, der er for at erobre syvendepladsen.

Den helt store nyhed fra Vejle Boldklub i denne uge er, at Constantin Galca stopper som cheftræner efter denne sæson, og han står dermed i spidsen for VB for næstsidste gang onsdag aften. Rumæneren, der kom til Vejle i 2019, har leveret fine resultater på det seneste, og holdet har blot tabt en enkelt af de seneste otte kampe.

I sidste uge kom det fra, at Jacob Krüger stoppede som teknisk chef, så der sker altså en større udskiftning i Nørreskoven frem mod den kommende sæson.

Denis Kolinger vender tilbage fra karantæne mod AaB. Anfører Jacob Schoop og højre back Tobias Mølgaard er tvivlsomme på grund af skader. Hugo Ekitike måtte småskadet udgå af opgøret mod OB, og han er ligeledes tvivlsom.

Karantæner:
AaB: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne - Pallesen, Thelander, Ross, Ahlmann - Christensen, Fossum - Kusk, Andersen, Hannesbo - Prica

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Brunst - Yamga, Kolinger, Kovacic, Bengtsson - Ezatolahi, Ramadani - Sousa, Mucolli, Engel - Faghir

Profilen:
Efter indhop i de seneste to kampe er Wahid Faghir måske klar til at starte inde igen for Vejle, og det skal blive spændende at følge stortalentet i det, der kan blive hans næstsidste optræden for VB. Angriberen har ikke scoret siden februar, så teenageren må være sulten efter igen at se bolden krydse målstregen.

Vidste du, at..:
Constantin Galca har stået i spidsen for Vejle i 80 kampe siden sin ankomst i februar 2019. Han har et pointsnit på 1,63.

Dom:
Hverken AaB eller Vejle er i fare for at rykke ned, og ingen af holdene kan bruge et point til alverden, så man må gå ud fra, at de begge blæser til angreb og jagter den sejr, de skal bruge for at sætte sig på syvendepladsen. AaB er favoritter, men Vejle er et svært hold at slå. Vi tror alligevel, at det lykkes for Lucas Andersen og holdkammeraterne, der vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: