Video : Tipsbladet
Superliga

Klar OB-stil: Sådan skal vi spille under Alm

Fysik og boldbesiddelse bliver stilen med den nye OB-træner Andreas Alm, siger sportschef Michael Hemmingsen.

OB præsenterede lørdag holdets nye cheftræner for den kommende sæson, og her faldt valget på svenske Andreas Alm.

Det navn lyder nok bekendt for fans af Vejle, for her var han træner i sæsonen 2016/2017, inden han stoppede efter gensidig aftale med klubben.

Efterfølgende har han været træner i svenske BK Häcken i tre sæsoner, og det er også herfra, at fynboerne har købt ham fri.

Hos OB afløser han sportschef og midlertidig cheftræner Michael Hemmingsen, der overtog sædet, da Jakob Michelsen blev fyret i slutningen af marts.

Den svenske træner skal nu forsøge at forløse de høje forventninger, der er til Fyns fodboldflagskib, som blot har været i top-6 én gang siden 2011.

Andreas Alm udtalte selv ved sin præsentation, at han står for en boldbesiddende stil, og det skal krydres med en god portion fysik, forklarer Michael Hemmingsen.

- Der er rigtigt, rigtigt mange gode fodboldhold i Europa, der spiller meget fysisk, men som også kan med bolden. Det kan sagtens lade sig gøre.

- Det handler også om, hvad det fysiske består af, men det er bare en stor og vigtig del af fodbold.

- Det er det i alle klubber og på alle niveauer, så det er ikke så underligt, at det er basalt og er fundamentet på mange fodboldhold, siger OB-træneren.

Det er også grunden til, at valget faldt på netop Andreas Alm. Han harmonerer nemlig med, hvem OB er som klub.

- Vi gik et eller andet sted til opgaven, hvor vi prøvede at få beskrevet, hvem vi er i OB, og hvad vi gerne vil.

- Er der så en træner, der kan se sig selv i det og gerne vil spille den fodbold, vi gerne vil? Det kunne Andreas, og det er jeg sikker på, at han nok skal løse.

Hos OB har man en målsætning om top-6, og sådan vil det også være med den kommende træner ved roret, selv om et sæt medaljer vil lune på Fyn.

- Vi skal sammen sørge for at få indfriet vores målsætning i OB, og det er han en stor del af. Det er jeg sikker på, at vi nok skal nå.

- Hvis vi kan få medaljer, så vil vi gerne det, men vi holder os til målsætningen, forklarer Michael Hemmingsen.

Torsdag aften vandt OB med 2-1 på udebane over allerede nedrykkede Lyngby.

/ritzau/