Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst/værst: Stjerne viste hjerte i FCM-skuffelse

Vi er klar med bedst og værst fra opgøret mellem FC Midtjylland og AGF.

FC Midtjylland - AGF 4-0 (2-0)
1-0 Evander (18.)
2-0 Anders Dreyer (45.)
3-0 Erik Sviatchenko (70.)
4-0 Anders Dreyer (73.)

Kampens bedste:
FC Midtjylland

Frank Onyeka spillede en rigtig fin kamp centralt på midtbanen. Han var både offensivt og defensivt en profil for FCM og var manden bag scoringen til 1-0. Han satte ikke selv bolden i kassen, men han viste hjerte, da han opfangede en bold, der var tæt på vej til indkast, og det endte med et FCM-mål efterfølgende. De scorede masser af mål og vandt, men det endte aligevel som en skuffelse, da Brøndby også vandt. Var det Onyekas sidste kamp for midtjyderne? Det kunne det godt være, for det er ingen hemmelighed, at han gerne vil væk.

Mikael Anderson, der fik en sjælden plads i startopstillingen, var også god for hjemmeholdet. Det samme var Anders Dreyer, der scorede to gange.

AGF
Det var en svær kamp for AGF, der var uden mange profiler, og dermed fik flere unge spillere chancen. Thomas Kristensen fra U19-hold spillede i midterforsvaret og gjorde det fornuftigt. Arbejdsbetingelserne var svære, men han passede sit arbejde ganske fint.

Kampens værste:
Spørgsmålet er, hvor meget man kan kritisere AGF for præstationen. Det var jo sådan set ikke, fordi spillerne var dårlige, det var jo et noget alternativt hold, der var på banen. I anden halvleg hed forsvaret Grønbæk, Munksgaard, Kristensen og Links. To af dem er ikke forsvarsspillere, en af de to midtstoppere er højre back, og så er der den sidste, Thomas Kristensen, der er U19-spiller.

Vi har valgt at kigge på FCM-holdet, hvor Pione Sisto igen spillede en kamp, der igen spillede en underlig og anonym kamp. Denne gang varmede han ikke bolden så meget, som han tidligere har gjort, men igen var han helt ude af kampen i store dele af opgøret.

Sistos topniveau er højt, men hans bundniveau er desværre for FCM også meget lavt. Han blev udskiftet efter lidt mere end en times spil, synligt utilfreds.

Kampens detalje:
Hvor der er vilje, er der vej. Sådan skal de måske tænke fremover i FC Midtjylland, for det var netop, hvad Frank Onyeka viste, da han var ophavsmand til målet til 1-0. Nigerianeren gav alt for at holde en bold i spil, vandt derefter en duel med Gift Links, mens bolden akkurat lå på stregen tæt på at gå til indkast. Så fik han den sat i spil, og FCM satte tre-fire gode afleveringer sammen, inden Evander kunne hamre den i nettet til 1-0. Et skoleeksempel i, hvad vilje betyder i fodbold.

Det kunne FCM godt have brugt fra hele truppen tidligere i sæsonen, for sejren var ikke nok for FCM, der i stedet kunne spejde mod Brøndby, hvor BIF vandt 2-0 og vandt DM.