Video : Tipsbladet
EM

Hollandsk anfører: Bærer regnbuebind i Ungarn

Den hollandske landsholdsanfører Georginio Wijnaldum har tænkt sig at tage et regnbuefarvet anførerbind på i Hollands ottendedelsfinale mod Tjekkiet i Budapest.

Regnbueflaget fortsætter med at være et tema under den igangværende EM-slutrunde - også selvom kampen mellem Tyskland og Ungarn på Allianz Arena i München er færdigspillet.

Det tyder alt på, efter at den hollandske anfører Georginio Wijnaldum nu tager et regnbuefarvet anførerbind på i Hollands kommende ottendedelsfinale mod Tjekkiet, der spilles i Budapest i Ungarn.

Det meddeler spilleren selv til britiske The Guardian.

Bindet vil bære ordene "One Love" og have et regnbuemotiv, og det er delvist rettet mod den ungarnske regerings beslutning om at forbyde homoseksuelle fra et optræde i undervisningsmateriale til børn under 18 år.

- Men det er ikke kun i protest mod Ungarn. Bindet betyder meget, fordi vi står sammen for diversitet. "One Love" betyder, at alle har del i kærligheden, og at alle bør være frie til at være dem, de er, siger Wijnaldum til The Guardian.

Anføreren meddeler også, at det hollandske landshold kan være klar til at forlade banen i protest, hvis nogle af holdets spillere oplever racistiske eller homofobiske tilråb fra tribunerne under kampen - hvilket Cristiano Ronaldo og Kylian Mbappé angiveligt oplevede i Frankrig og Portugals møde i Budapest onsdag. 

Wijnaldums protest sker efter, at UEFA havde nægtet Tyskland at lyse Allianz Arena i München op i regnbuens farver op til kampen onsdag aften.

Ifølge UEFA er det en overtrædelse af reglerne om politiske budskaber.