Video : Tipsbladet
1. division

Vil ikke acceptere Esbjerg-kaos: Det skal stoppes

Spillerforeningen blander sig nu offentligt i konflikten i Esbjerg fB. Den har fået videreformidlet ting, der ikke hører nogen vegne hjemme, og som skal stoppes, siger direktøren.

Det er ikke kun ved kysten i Esbjerg, at bølgerne går højt. Det gør de også i byens store fodboldklub. Nu løfter Spillerforeningen i Ekstra Bladet lidt af sløret for de ting, som den har hørt fra sine medlemmer.

Det kommer sig af, at B.T. i går kunne fortælle, at forholdet mellem klubbens spillere og den nye cheftræner, Peter Hyballa, allerede var så dårligt, at de krævede ham fyret. Siden har bestyrelsesformand Michael Kalt forsøgt at nedtone konflikten i JydskeVestkysten.

Det forsøg falder dog Spillerforeningen for brystet og kræver "en irettesættelse", som administrerende direktør Michael Sahl siger i Ekstra Bladet:

- De ting, vi har fået videregivet, er langt over, hvad man kan og skal acceptere på enhver arbejdsplads, om det så er i fodboldbranchen, på et kontor eller i den lokale håndværkerforretning. Det, har vi kommunikeret til klubben, skal stoppes.

Peter Hyballa har kun haft jobbet i Esbjerg siden midten af juni. Uoverensstemmelserne mellem ham og spillertruppen har altså blot taget få uger at udvikle.

Tyskeren tidligere været ansat som ungdomstræner i flere store klubber VfL Wolfsburg, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen. Han har været cheftræner hos klubber i blandt andet Østrig, Holland, Slovakiet og Polen.