Video : Tipsbladet
EM

Stjerne udsat for racisme: Desværre intet nyt

Jadon Sancho kommenterer nu på den racisme, han har været offer for i kølvandet på søndagens EM-finale.

England tabte søndag aften EM-finalen i en straffekonkurrence mod Italien, og det nederlag har fået et grimt efterspil.

De tre engelske stjerner, der brændte fra ellevemeterpletten - Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka - har nemlig været ofre for en masse racisme efterfølgende. Især på de sociale medier har der været racistiske kommentarer rettet mod trioen.

Nu kommenterer Jadon Sancho på oplevelsen i et opslag på Instagram.

- Jeg vil ikke lade som om, at jeg ikke så den racisme, som jeg og mine brødre Marcus og Bukayo modtog efter kampen, men desværre er det ikke noget nyt. Som samfund er vi nødt til at gøre det bedre og holde disse mennesker ansvarlige, skriver Jadon Sancho og fortsætter:

- Had vil aldrig vinde. Til alle de unge, der har modtaget lignende misbrug, hold hovedet højt og fortsæt med at jagte drømmen. Jeg er stolt af dette England-hold, og hvordan vi har forenet hele nationen i det, der har været 18 svære måneder for så mange mennesker. Lige så meget som vi ønskede at vinde turneringen, vil vi bygge på og lære af denne oplevelse.

- Jeg vil sige tusind tak for alle de positive beskeder og den kærlighed og støtte, der klart opvejer det negative. Det har været en ære som altid at have repræsenteret England og iført Three Lions-trøjen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer endnu stærkere tilbage.

Samtidig undskylder Jadon Sancho over for de engelske fans for sin afbrænder og slår fast, at han selvsagt blot forsøgte at hjælpe holdet bedst muligt.

Jadon Sancho, 21 år, har spillet de seneste fire år i Borussia Dortmund med stor succes, men i den kommende sæson skal han spille for Manchester United. Englænderne har nemlig købt ham for et stort millionbeløb.