Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-træner roser debutanter i åbningsnederlag

FC Nordsjælland har lige lavet superligaens største transfersalg nogensinde, men klubben ligger ikke på den lade side, når det kommer til talentudvikling. Søndag blev det til to førsteholdsdebut for to nye talenter.

Talentudviklingen i FC Nordsjælland fortsætter. I søndagens kamp mod Viborg formåede klubben igen at sende to 18-årige spillere på banen til deres superligadebut. 

I det 54. minut erstattede Ghaneseren Lasso Coulibaly Oliver Antman, og et kvarter før tid var det så Leo Walta fra Finland, der kom på banen i stedet for unge Andreas Schjelderup. 

Det glæder cheftræner i FC Nordsjælland Flemming Pedersen, at klubben atter har formået at give to unge spillere deres debut i Danmarks bedste række. Han spår de to talenter en ikke ubetydelig rolle i den kommende sæson. Det siger han til klubbens hjemmeside. 

- Både Leo og Lasso kommer ind og gør det fint. Man kan se, at der ikke er noget nervøsitet at spore. De går bare ind og spiller deres spil, og så skal kvaliteten nok komme, når de vender sig til Superliga-tempoet og det fysiske i spillet.

– Men vi er ikke bange for at sætte dem ind. Og de kommer virkelig til at konkurrere med om midtbanepladserne i denne sæson, så det var en stor fornøjelse at sende dem i aktion for første gang, siger Flemming Pedersen. 

Kampen endte med et 2-1 nederlag til hjemmeholdet fra Farum. Det skuffer træneren, der håber, at holdet kan lære noget af Viborg-kampen. For Nordsjællands næste modstander minder i trænerens øjne meget om Viborg. 

- Der er er en del ligheder mellem AGF og Viborg. Nu skal vi lige have set nogle detaljer i vores spil igennem, fordi vi skal blive afklaret med, hvorfor vi pludselig mister momentum i første halvleg. Jeg tror, vi har lært rigtig mange ting i dag (i går, red), som vi kan tage med til på søndag, siger Flemming Pedersen. 

Oliver Antman scorede Nordsjællands ene mål, da han i første halvleg scorede på et straffespark som Andreas Schjelderup tilkæmpede sig.