Video : Tipsbladet
Benelux

Arnesens klub snørret af agent: Snedigt af ham

Frank Arnesens klub, Feyenoord, mistede sin største stjerne til sin største rival. Det skete efter et snedigt træk fra spillerens agent, den berygtede Mino Raiola, siger Arnesen.

Hvis man spurgte Feyenoord-fans for en måned siden, hvad deres værste mareridt var, ville en del nok svare, at det var at miste Steven Berghuis. Måske især til Ajax. Det var ikke desto mindre, hvad der skete for bare to uger siden.

Berghuis var den store stjerne på Feyenoords mandskab, men skiftede til rivalerne fra Amsterdam. Klubbens danske tekniske direktør, Frank Arnesen, mener dog ikke, at Feyenoord kunne have gjort noget anderledes.

Ifølge ham havde Berghuis en frikøbsklausul i sin kontrakt, som Feyenoord var nødt til at give ham, da han seneste forlængede sin kontrakt. Ellers var han bare forsvundet tidligere.

- Han udnyttede klausulen i sin kontrakt. Hans agent, Mino Raiola, var snedig på daværende tidspunkt. Hvad kunne Feyenoord have gjort anderledes? Knægten var så vigtig for klubben. At miste ham dengang ville have været en katastrofe. Det er op til ham, at han nu vælger Ajax, siger Frank Arnesen til Voetbal International.

Avisen De Telegraaf har kaldt Steven Berghuis' skifte for “den mest kontroversielle Eredivisie-transfer i dette århundrede”. På sociale medier har der været videoer af, at Feyenoord-tilhængere afbrænder trøjer med hans navn. Senest er et banner, der mest af alt kan tolkes som en dødstrussel, også blevet delt.

Det måtte Feyenoord offentligt tage afstand fra.