Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Vejle Boldklub

Hjemmeholdet er hårdt plaget af smitte, og det kan være Vejles chance.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.30
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmvb #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De startede med et nederlag mod OB, men siden har det været pil op for Bo Henriksens tropper, der med en samlet sejr over Celtic som minimum er klar til Europa League-gruppespillet.

Mere bliver det næppe til denne gang, da klubben tabte med 0-3 tirsdag aften i Eindhoven til PSV, og dermed ser det meget svært ud før returkampen i Herning i næste uge.

Noget af forklaringen på nederlaget skal findes i det faktum, at man er ramt af coronasmitte, og således var hverken Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Pione Sisto, Nicolas Madsen og Mikael Anderson rejst med til Holland, fordi de er smittede. Ude var også Juninho, der har fået en karantæne overført fra Brasilien. Den karantæne gælder også i Superligaen.

Reelt kan flere teste positiv de kommende dage, og det er på nuværende tidspunkt ikke til at sige, om de syge spillere kan være klar allerede på fredag. I udgangspunktet er FCM nok uden dem, da de af gode grunde ikke kan forlade deres hjem og dermed holde formen ved lige, nu de er syge.

Det betyder altså, at det igen kan blive et noget decimeret FCM-hold, men omvendt skal klubben have kvalitet nok til at kunne slå et hold som Vejle.

Vejle Boldklub:
Som det sidste hold i denne sæson kom Vejle Boldklub på tavlen, da klubben spillede 2-2 hjemme mod Brøndby senest. Dermed er alle 12 hold med point efter tre runder.

Vejle ligger dog stadig sidst, efter man har tabt til både SønderjyskE og Randers, og mod FC Midtjylland kommer man på en ny og svær opgave mod en modstander, som nu satser på Superligaen, da det ligner et CL-exit.

Omvendt er der flere spillere, der er ude for midtjyderne, og det styrker Vejles muligheder for at få point med fra kampen i Herning.

Jerome Opoku blev kastet ind i startopstillingen mod Brøndby, selv om han kun lige var blevet lejet i Fulham, og han må formodes at være med fra start igen. Ude har både Tobias Mølgaard og Thomas Gundelund været den seneste tid.

Karantæne:
FC Midtjylland: Juninho
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Lössl - Cools, Sviatchenko, Nicolaisen - Andersson, Onyedika, Evander, Paulinho - Dreyer, Brumado, Mabil

Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst - Yamga, Kolinger, Opoku, Davidsen - Schoop, Ezatolahi, Mucolli - Sousa, Faghir, Emmanouilidis

Profilen:
Rasmus Nicolaisen har ikke spillet meget i FC Midtjylland de seneste sæsoner, og i sidste sæson var han udlejet til Portsmouth, men den hovedstødsstærke stopper kan få chancen igen mod Vejle på grund af coronasmitte hos FCM. Hold øje med stopperen, der tidligere har gjort ondt på Vejle. Han har mødt klubben to gange i Superligaen og vundet begge opgør, der blev spillet i 2018. Det første 3-1 ude, hvor han selv med to scoringer var med til at vende 0-1 til 3-1, og i returopgøret vandt FCM 5-0.

Vidste du, at..:
Vejle Boldklub har aldrig slået FC Midtjylland i Superligaen. 13 kampe er endt med ni FCM-sejre og fire uafgjorte. FCM har vundet de seks seneste indbyrdes opgør.

Dom:
Hvis det skal være, skal det måske være nu. FCM er i et hårdt program med masser af europæiske kampe, rejser til udlandet og nu også med nogle afbud på grund af coronasmitte i truppen. Vejle har en mulighed for at vinde.

Men omvendt er FCM-truppen bare så stærk, at man må have de danske vicemestre som favorit i opgøret. Og holdet bør være sulten efter at revanchere det skuffende nederlag mod PSV.

Vi regner heller ikke med, at det bliver denne gang, at VB får en sejr over FCM - 1-0 til klubben fra Ikast og Herning, der er kommet godt i gang i Superligaen efter det skuffende nederlag på 0-1 hjemme til OB i premieren.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: