Video : Tipsbladet
Superliga

Danmark tæt på at miste Champions League-plads

Der skal skabes virkelig gode resultater fra de fire Superliga-hold, der repræsenterer Danmark i de europæiske gruppespil, hvis Danmark overhovedet skal have mulighed for Europa League i fremtiden.

Der var bestemt virkelig god grund til jubel, da det blev slået fast at Danmark har hele fire hold med i de europæiske turneringer, da det lå klart, at Brøndby og FC Midtjylland begge blev klar til Europa League imens Randers FC og FC København måtte tage til takke med gruppespillet i Conference League.

Men inden længe bliver det mere end vanskeligt for danske hold overhovedet at have muligheden for at spille med i Europa League-gruppespillet. Danmark halter nemlig så meget efter på den europæiske klub-koefficient-liste, at det kræver mere end bare almindeligt gode europæiske resultater fra de fire danske hold i de kommende måneder - og meget gerne videre ind i knockoutfaserne efter nytår.

Danmark er lige nu placeret som nummer 23 på listen, og det kræver, at man inden sæsonens udgang er kravlet helt op som nummer minimum 15 på listen for at der overhovedet er chancer for at se danske hold i Europa League i fremtiden

- Det er noget af et bjerg de danske hold skal bestige, hvis de vil sikre sig selv, at de om to år stadig har nogle fede og favorable europæiske pladser, som de kan kappes om, siger Troels Bager Thøgersen i video-gennemgangen øverst.

Se og hør, hvor mange sejre de danske hold som absolut minimum skal hente i de europæiske turneringer i denne sæson, for at Mission Impossible skal kunne løses.

Kikser det - ja, så vil der i fremtiden kun være et dansk hold med i CL-kvalifikationen - resten må nøjes med Conference League-kvalifikationen.

Få hele gennemgangen - plus en analyse af chancerne for både Brøndby IF, FC Midtjylland, Randers FC og FC København i videoen øverst