Video : Tipsbladet
Superliga

Skyder mod Randers: Det er der intet af i regionen

Randers' tidligere træner kalder klubben for en konservativ klub. Han peger på, at der er meget innovation og kreativitet i dansk fodbold, men at det ikke kommer fra Randers.

De danske pokalvindere fra Randers FC torsdag aften tager hul på Europa League-gruppespillet med en kamp hjemme mod hollandske AZ Alkmaar, og her peger en gammel kending af Randers FC på, at kronjyderne er underdogs.

Hollandske Ricardo Moniz har talt med mediet NOS og fortæller, at AZ Alkmaar er favoritter i opgøret, men han peger også på, at man skal passe på med at undervurdere det danske mandskab, der godt nok ikke er et af de absolutte tophold i dansk fodbold, men som er farlig.

Moniz var træner for Randers i otte Superliga-kampe, inden han fik en fyreseddel. Han peger på, at det er en atypisk dansk klub, Az står over over.

- Det er en meget konservativ klub. Når folk tænker på danske klubber, tænker folk i Holland ofte på moderne klubber som FC København, Brøndby eller Midtjylland. I sidstnævnte klub arbejder de endda efter det berømte Moneyball-princip. Et scoutingsystem baseret på data.

- Men det er der intet af i Randers. De har et utrolig smukt og moderne stadion, men det er også det eneste, når vi snakker innovation. Man forventer noget i dansk fodbold med alle de store navne fra fortiden, men det er ikke noget, der kommer fra Randers. Den kreativitet, danskerne har i blodet, er der slet ikke i den region, siger Ricardo Moniz om Randers FC.

Den hollandske træner fortæller, at han forventer, det bliver en svær kamp for AZ Alkmaar, selv om han tror på, at holdet ender med at vinde kampen i Randers FC. Udover det hollandske mandskab er Randers FC også i gruppe med Jablonec og CFR Cluj.

Moniz har siden fyringen i Randers FC i foråret 2018 haft trænerjob for Trencin og senest Excelsior.