Video : Tipsbladet
1. division

Dansk klub får millionindsprøjtning til stadion

Køge Kommune sender næsten 20 millioner i retning af det lokale 1. divisionsstadion, så HB Køge kan få færdiggjort sin hjemmebane.

Når Daniel Agger sender sit hold ud på hjemmebane, er det på et ufærdigt stadion. For selv om Capelli Sport Stadion har været i brug i lang tid siden renoveringen, har den sidste fase af byggeriet manglet.

Nu er der så penge nok til at gøre det færdig. Køge Kommune har afsat 19,4 millioner kroner i budgetaftalen for 2022-25 til at færdiggøre Køge Idrætspark, som foruden stadion også tæller en indendørshal.

Det er planen, at stadion skal stå helt færdigt i 2025. De udsigter og de mange penge glæder Per Rud, administrerende direktør i HB Køge.

- Det er på mange måder en rigtig stor nyhed. Med den nye aftale vil der være et færdigt Køge Idrætspark, men også et færdigbygget stadion i 2025, der ikke bare vil gavne klubben men hele byen, siger han ifølge klubbens hjemmeside.

Også bestyrelsesformand Søren Storgaard jubler.

- Det her projekt blev sat igang for fem-seks år siden, og jeg er utrolig glad for, at man nu har fået de sidste ting på plads, så man kan få færdiggjort Køge Idrætspark. Det her er fundamentet for, at vi kan skabe en yderligere platform for den udvikling, vi er inde i, og sørge for, at klubben kan forsætte den rejse, den er ude på, siger han.

Der kan aktuelt være 4.000 tilskuere på Capelli Sport Stadion, der foruden 1. divisionsholdet også er hjemmebane for klubbens danske mestre på kvindesiden.