FCN-træner om Randers: Simpel tilgang til spillet
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Superliga

FCN-træner om Randers: Simpel tilgang til spillet

FC Nordsjællands assistenttræner Frank Hjortebjerg roser Randers FC forud for søndagens opgør mellem de to klubber.

FC Nordsjælland har ikke vundet i Jylland i deres seneste to besøg, og dette kan blive til tre, når holdet søndag møder Randers FC i Superligaen. 

Begge hold har leveret godt i denne sæson og befinder sig også i Superligaens øverste halvdel. 

FC Nordsjælland har dog stor respekt for Randers, som iføge assistenttræner Frank Hjortebjerg spiller på deres styrker. Det fortæller han til FC Nordsjællands egen podcast

- De slår ikke større brød op, end de kan bage. De ved godt, hvad de er rigtig gode til. De har en simpel, men effektiv, tilgang til spillet og spillets facetter, og der vil jeg gerne bare løfte på hatten for, at de er rigtig dygtige til det.

- De spiller effektivt og er svære at håndtere, fordi de er rigtig gode i det her andenboldsspil. Og de er også rigtige gode til det her spil, som for nogen virker ustruktureret eller tilfældigt, men det er det jo ikke, for det er Randers’ måde at gøre det på, og det er de pisse gode til, fortæller Frank Hjortebjerg. 

FC Nordsjælland har dog haft et godt overtag mod Randers i deres seneste opgør. I sidste sæson vandt FCN tre kampe mod Randers og spillede en enkelt uafgjort. 

- Jeg synes faktisk ikke umiddelbart, at de ligger så godt til os, men vi har været gode til at håndtere dem i sidste sæson, hvor vi fik nogle kampe med godt tempo.

- Det står klart, at hvis vi kan få en tempofyldt og åben kamp, hvor vi ikke altid skal spille mod et veletableret Randers-hold, så er vi nået langt i forhold til at få kampen over på vores præmisser. Det ville være godt, hvis vi kunne få gang i nogle af de ting.

- Men uanset hvor godt vi spiller, kan vi ikke undgå, at Randers vil få nogle målspark, medmindre vi er virkelig effektive og kun sparker den i kassen. Så engang imellem har de et målspark, hvor de vil sparke den langt, og det kan vi ikke rigtig gøre noget ved, det må vi bare håndtere så godt, som vi kan. Det er umuligt at spille en kamp, hvor der ikke vil være andenbolde, tilfældigheder og standardsituationer, fortæller han. 

Kampen fløjtes i gang søndag klokken 14.