Video : Tipsbladet
Benelux

Kudus med drømme-comeback efter nyt skadesmareridt

Mohammed Kudus er endelig tilbage for Ajax, og det krydrede han med en scoring.

Mohammed Kudus har været utrolig uheldig med skader i sin tid som Ajax-spiller. 

I sidste sæson blev han skadet i menisken efter blot få minutters spil mod Liverpool i den første Champions League-kamp i gruppespillet, men han nåede at vende tilbage for den hollandske klub i foråret, hvor han kæmpede for at finde tilbage til de gode takter. 

Derfor var det endnu et slag for Kudus, da han igen blev skadet under sommerens opstartsperiode. Denne gang med en ankelskade tilbage i juli. 

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller er dog klar igen, og mandag aften fik han et fremragende comeback for Ajax, da han blev indskiftet og scorede i 5-0 sejren over Fortuna Sittard, hvor også Mohamed Daramy blev indskiftet. 

Kudus' gode comeback får også cheftræner Erik Ten Hag til at rose den ghanesiske playmaker. 

- Det har været et mareridt for den dreng. At komme til en ny klub og blive skadet i de første minutter af den første Champions League-kamp. Det påvirkede ham hele sæsonen.

- Så startede han en ny sæson i godt humør, og så fik han endnu en grim skade i midten af juli, og du er bag de andre igen. Han er en indadvendt dreng, som hurtigt bliver isoleret. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at hjælpe ham igennem det. Til en vis grad har det lykkedes, men han har heldigvis også gjort meget selv. Det er dog en ærgerlig proces, så det var godt, at han scorede, forklarede den hollandske manager efter kampen på et pressemøde. 

Mohammed Kudus sad også på bænken i forrige ligakamp mod Cambuur, hvor Ajax vandt 9-0, blandt andet på mål af Mohamed Daramy. 

Mohammed Kudus har spillet 23 kampe for Ajax og scoret fem mål. Han kom til klubben sidste sommer fra FC Nordsjælland.