Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af SL: Vi har nok fundet en nedrykker

Vi er klar med, hvad vi lærte af Superliga-runden. Læs med her.

Der var godt gang i den i Superliga-runden, hvor der kun mangler opgøret mellem AGF og SønderjyskE.

Her er, hvad vi lærte af 10. runde i dansk fodbolds bedste række.

FCK-offensiv buldrer videre

Efter et skuffende nederlag i Superligaen til FC Midtjylland for en uge siden, hvor man spillede 11 mod 10 i mere end en halvleg, blev FCK ydmyget mod Nykøbing FC i midtugen. Der var derfor pres på før opgøret mod FC Nordsjælland.

Og det pres levede FCK op til. Tre point, en sikker sejr og masser af selvtillidsgivende mål stod FCK for, og dermed har man fornemmelsen, at klubben er på rette vej igen.

Næste opgave for FCK er en kamp i Conference League, inden man mandag skal forsøge at bygge videre på resultatet mod FCN med en hjemmekamp mod Viborg FF.

Sidste sæsons topscorer fortjener et salg til udlandet

Han sluttede sidste sæson som topscorer i Superligaen, og han er lige nu øverst på topscorerlisten i dansk fodbolds bedste række med seks scoringer. Det er svært ikke at være imponeret af tidligere SønderjyskE-angriber Mikael Uhre.

Han har til tider skullet overveje, om det var værd at sidde på bænken i Brøndby, eller om han skulle søge videre. Chancer fik han ikke mange af. Men så begyndte han at tage de få, han fik, og siden er det blevet til, at Uhre nu er det absolutte førstevalg i angrebet hos Brøndby IF.

Han har faktisk gjort det så godt, at man ikke kan andet end give ham ret: Han fortjener en chance i udlandet snart. Søndag scorede han begge Brøndbys mål, da klubben vandt 2-1 over AaB.

Vi har fundet en nedrykker

Ja, det er naturligvis sat på spidsen, for der er mange kampe tilbage, og dermed også mange point at spille om, men det er svært at se Vejle Boldklub overleve i Superligaen denne sæson. 

Sæsonens første 10 kampe har kastet sølle to point af sig, og man har vist sig at være dårlig i begge ender af banen. Søndag aften mod Silkeborg var man foran med 1-0, da de personlige fejl væltede ned over VB-holdet, og da kampen var forbi, havde man tabt 2-4.

Isoleret set er det ikke en katastrofe at tabe en fodboldkamp, men VB har bare tabt otte af 10 nu, og det lugter fælt af nedrykning. Der er allerede seks point op til holdet over Vejle, og det er svært at se mandskabet sætte flere sejre i træk sammen. Faktisk er det svært at se Vejle Boldklub vinde en enkelt kamp, som det ser ud lige nu.