Video : Tipsbladet
Superliga

Loyale Rasmus Falk: Det her har jeg det svært med

Rasmus Falk har tilbragt hele sin karriere i dansk fodbold. Drømmen om udlandet lever stadig for FC København-profilen.

Stort set alle i Superligaen drømmer om at skifte til udlandet, og for de dygtigste spillere er det også den vej, pilen oftest peger.

Men ikke for Rasmus Falk. Ikke endnu i hvert fald.

FC København-stjernen har i mange år været én af de bedste spillere i Superligaen, men meget bemærkelsesværdigt har fynboen aldrig omsat det til et udlandsskifte. I 2016 skiftede han fra OB til FC København, og han har været i hovedstaden lige siden. 

Han fastslår, at det betyder meget for ham at vise respekt for den aftale, han selv har valgt at skrive under på. 

- Når jeg skriver under på en aftale, har jeg det sådan, at så forpligter man sig på den. Jeg har det svært med at se spillere rundt omkring, som har skrevet under på en femårig aftale, er indforstået med hvordan det fungerer, og så ikke møder op til træning efter halvandet år, fordi de er sure over, at klubben ikke vil acceptere et bud, siger Rasmus Falk i Offside på TV3 Sport.

Rasmus Falk har flere gange i karrieren haft chancen for at tage til udlandet, og i 2018 var det meget tæt på. Dagen før et vigtigt opgør mod Atalanta ringede Falks agent og fortalte, at en spansk klub ville købe ham. Fynboen var tændt på skiftet, men i sidste ende blev det ikke til noget.

- Den var han (agenten, red.) ret sikker på, at han kunne få snakket hjem. Det kunne han overhovedet ikke. Den blev relativt hurtigt lukket, forklarer den fynske midtbanespiller.

29-årige Rasmus Falk forlængede i slutningen af 2020 sin kontrakt med FC København helt frem til 2025, og ifølge Ekstra Bladet er midtbanespilleren den bedst betalte spiller i Superligaen

Du kan høre meget mere fra Rasmus Falk i videoen i toppen af artiklen. Her fortæller FC København-profilen blandt andet, at han stadig håber at komme til en udenlandsk klub.