Video : Tipsbladet
Superliga

Før derbyet: FCK sætter Brøndby til vægs i Europa

Denne uge byder både på et københavnsk derby og vigtige europæiske kampe. Selv om Brøndby er forsvarende dansk mester, er FC København langt foran i Europa.

Denne uge er en stor en af slagsen for både FC København og Brøndby IF. På søndag mødes de i sæsonens andet derby, og inden da skal begge ud i vigtige europæiske kampe.

FC København møder sin nærmeste konkurrent i Europa Conference League, græske PAOK, og kan med en sejr nærmest sikre sig videre avancement. Brøndby har ét point efter de to første runder, så det ville lune gevaldigt med en sejr mod Rangers.

Mens Brøndby satte sig på tronen i Superligaen i sidste sæson og spiller Europa League i denne sæson, hvilket er lige en tand finere end Conference League, er klubben stadig langt fra FCK i europæisk sammenhæng.

Det er ikke kun noget, klubbernes fans kan trække frem i ophedede diskussioner med hinanden. Europæisk succes avler bedre chancer for at få succes i fremtiden.

FC København er aktuelt nummer 46 på UEFA's klubliste. Rangeringen udregnes på baggrund af klubbernes præstationer i de fem seneste sæsoner i Europa. Medregnet denne sæson og de fire foregående har FCK 31,5 point. Brøndby har til sammenligning 6,5 og er nummer 170.

Det er især FCK's 2019/20-sæson, der trækker op i det regnskab med 14 point. Det skyldes ikke mindst, at holdet nåede til kvartfinalen i Europa League, hvor man røg ud til Manchester United.

UEFA's klubrangering afgør, hvor svær en vej klubberne får i kvalifikationerne. Jo højere koefficient, desto bedre chancer har man for at blive seedet og dermed møde på papiret dårligere hold.

I denne sæson har FCK hidtil hentet fire point til regnskabet, mens Brøndby har hentet et enkelt for sin uafgjorte kamp mod Sparta Prag.