Video : Tipsbladet
Superliga

Kæmpe talenter forlod Brøndby: Vi gjorde ikke nok

Flere af dansk fodbolds største navne har tørnet ud for Brøndby IF uden at få førsteholdskampe.

Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg er tre af de største danske fodboldstjerner lige nu, og de har alle det tilfælles, at de spillede ungdomsfodbold i Brøndby IF.

De har - desværre for Brøndby - også det tilfælles, at de aldrig nåede at optræde for de blå-gules førstehold.

Trioen forlod Brøndby IF i en meget ung alder til fordel for udenlandske klubber, og så er der spillere som Jens Stryger Larsen og Daniel Wass, der godt nok begge nåede at få førsteholdskampe i Brøndby, men aldrig blev markante profiler.

Brøndby skulle have gjort en større indsats for at holde på spillere som Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard, fastslår Kim Vilfort, der er tilknyttet Brøndby Masterclass.

- Jeg kan huske, at jeg var med til at udarbejde deres første kontrakter, og jeg talte med deres familier. Vi er meget glade for at se, at det går dem så godt, men dengang gjorde vi ikke nok for at holde på dem så længe, vi kunne, siger Vilfort til BBC Scotland og tilføjer:

- Nogle af dem havde stor interesse i at tage til udlandet, og kun Wass og Stryger spillede seniorkampe. Penge har stor magt, og det gør det svært at opbygge et hold. Selv hvis de spiller for førsteholdet, er de væk efter et år. 

- Det ville være bedre, hvis de spillede 50 eller 100 førsteholdskampe, før de blev solgt, men sådan er fodbold i dag. Hvis vi kunne få nogle af agenternes penge, ville det være dejligt, lyder det fra Kim Vilfort.

Andreas Christensen tog fra Brøndby IF til Chelsea i 2012, og han tørner stadig ud for London-klubben. Brøndby IF solgte Pierre-Emile Højbjerg til Bayern München samme år, mens Jannik Vestergaard i 2010 tog til Hoffenheim.

Trioen er tilsammen noteret for 135 landskampe for Danmark.