Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

FC Midtjylland er trukket fra i toppen af Superligaen, mens Vejle Boldklub i bunden fik første sejr, da det blev til 2-0 hjemme over FC Nordsjælland. Brøndby IF vandt det københavnske derby mod FC København med 2-1, og Viborg sluttede runden af med at afklæde AaB.

Vi er klar til at se nærmere på, hvem der præsterede bedst i den forgange runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 13. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Thomas Mikkelsen, Brøndby IF (1)
Den 38-årige keeper var i kassen, da Mads Hermansen fortsat er skadet, og det gjorde han så godt, at han får plads på Rundens Hold. Han reddede i anden halvleg et farligt hovedstød fra Jonas Wind og senere i opgøret, hvor kampen balancerede på vippen, leverede han en strålende fodparade på en afslutning fra Jens Stage. Rigtig fin kamp af den rutinerede keeper.

Højre back: Mikkel Kallesøe, Randers FC (3)
Han lukkede helt af i sin side, og så var der masser af initiativ offensivt. Han var således også involveret i Randers' scoring i 1-0 sejren mod AGF, da han sendte Nicolai Brock-Madsen fri i højre side. Hans indlæg træf Frederik Brandhof, og så sikrede Randers sig en sejr over rivalen. Er blevet en rigtig fin Superliga-spiller, Mikkel Kallesøe, og spørgsmålet er, om udlandet en dag kalder.

Central forsvarer: Denis Kolinger, Vejle Boldklub (1)
Endelig. Peter Sørensen og Vejle Boldklub fik omsider en sejr i Superligaen, og dermed er klubbens jagt på overlevelse nu igangsat. Defensivt fik man endelig set et solidt udtryk, og i midten af det hele var Denis Kolinger som en stor leder. Vandt sine dueller i et forsvar, der for første gang i lang tid ikke begik dumme fejl.

Central forsvarer: Yann Bisseck, AGF (3)
AGF tabte, men Yann Bisseck kan dårligt lastes for nederlaget. Virkelig en stærk præstation defensivt, hvor han gav Randers-offensiven kamp til stregne. Bonger ud på stats med 13 clearinger, fire bolderobringer, to tacklinger, tre dueller vundet langs jorden og i luften. Fin spiller, som AGF har fået fingrene i.

Venstre back: Christian Sørensen, Viborg FF (3)
Viborgs assistkonge var igen en flittig gæst på modstanderens banehalvdel og var også involveret i et mål, uden det blev til et decideret oplæg. Var god til at skubbe frem og være med til at sætte AaB under det pres, som nordjyderne bukkede under for.

Højre midtbane: Sebastian Jørgensen, Silkeborg IF (4)
Et af Superligaens helt store gennembrud i denne sæson. Igen var Sebastian Jørgensen på pletten, da han i en omstilling gik forbi to mand og sparkede den forbi en prisgivet Hans Christian Bernat. Har meget stærke kvaliteter på den sidste tredjedel af banen, mens hans mangler er, når SIF ikke har bolden. Har udviklet sig så godt, at man lever med hans mangler defensivt. Seks mål og fire assists i 13 kampe er det blevet til i Superligaen. 

Central midtbanespiller: Lasse Berg Johnsen, Randers FC (3)
Er du gal et røverkøb. Randers FC lavede et kæmpe scoop ved at hente nordmanden i Raufoss. Mod AGF trynede han århusianernes midtbane. Han er både bolderobrer og god til at spille bolden frem i banen, når han selv har den. Ligner det næste store Randers-salg.

Central midtbanespiller: Anis Slimane, Brøndby IF (2)
Det kunne både have været Anis Ben Slimane og målscorer Morten Frendrup på holdet, men Slimane får pladsen, da han virkelig strålede i duelspillet, som de københavnske derbyer ofte har mange af. Han havde fem blokeringer, to bolderobringer, fire tacklinger og 12 dueller vundet langs jorden. De 12 dueller var klart flest af alle i runden.

Venstre midtbane: Younes Bakiz, Viborg FF (2)
Der var noget højrebenet Arjen Robben over Bakiz' mål; han trak ind i banen igen og igen, mens han gled forbi modstanderne og først sparkede, når der var plads til det. Var også involveret i VFF's tredje mål.

Angriber: Allan Sousa, Vejle Boldklub (2)
Allan Sousa var tæt på at komme på tavlen, men måtte i stedet se scoringen blive noteret som et selvmål, men han var toneangivende i sejren over FC Nordsjælland. Det, der er værd at nævne, er, at han ikke mindst arbejdede stenhårdt, og han kæmpede hårdt defensivt for at sikre, at de tre point kom i hus. Stærk præstation af offensivspilleren.

Angriber: Pione Sisto, FC Midtjylland (1)
Er han ved at finde lidt af sit tidligere meget høje niveau igen? Mod SønderjyskE var Pione Sisto i hopla og kunne sagtens have haft flere assists end den ene, han noterede sig for. Skabte flest chancer af alle i runden med seks muligheder, og så var han også sikker på bolden.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.