Video : Tipsbladet
Serie A

Vil omskole dansk stjerne: Det kan fuldende ham

Cheftræneren lurer på at benytte den danske landsholdsspiller på en anden plads end vanligt.

Andreas Skov Olsen er slået igennem som kantspiller, men fremover får vi sandsynligvis den danske landsholdsspiller at se på en anden position.

Bologna-træner Sinisa Mihajlovic bruger nemlig ikke kanter i sit nye 3-4-1-2-system, hvorfor han overvejer at flytte Skov Olsen ned som wingback. Faktisk kan det blive aktuelt allerede søndag mod Venezia.

Det fortæller Mihajlovic på pressemødet forud for opgøret.

- Vi har flere løsninger til højre. Det kan være Skov Olsen, Mbaye eller Hickey, der kan blive flyttet frem. Vi har prøvet alle tre af til træning. I morgen bliver det dog enten Skov Olsen eller Mbaye.

Mihaljovic uddyber, at Skov Olsen ikke umiddelbart har taget godt imod at skulle spille længere tilbage på banen, men cheftræneren tror, det vil gøre godt for danskerens udvikling.

- Jeg talte med Skov Olsen og forklarede ham, at jeg også i løbet af min karriere skulle tilpasse mig en position længere tilbage, som jeg i starten ikke brød mig om, men som fuldendte mig som fodboldspiller.

- Jeg fortalte ham, at han har alle karakteristika for at gøre det, og at han skal tro på, det kan fuldende ham som fodboldspiller. Det mest slående eksempel er (Ivan) Perisic. Han skal bare overbevise sig selv om, at han kan gøre det.

- Han ved, det ikke er hans normale rolle, men på grund af de egenskaber, han har, kan han gøre det. Det samme gælder for (Riccardo) Orsolini. Spillerne skal forstå, at når der er bestemte behov, skal de have intelligensen til at løse det. Vi har mange forskellige karakterer på holdet, og vi skal acceptere dem alle.

Andreas Skov Olsen spillede også 45 minutter som wingback mod Sampdoria inden landskampspausen.