Video : Tipsbladet
Superliga

FCK vil ikke betale: Massører må arbejde gratis

FC København er ikke de eneste Superliga-klub i Danmark, som ikke vil betale for arbejdskraft.

FC København er Danmarks største klub målt på økonomi, men når klubben skal ud og finde massører til deres stærke U19-hold, så vil de ikke betale en rød reje. Det fremgår af jobopslaget, hvor der blivet peget på, at sparring og kommunikation er et nøgleelement i hverdagen.

Samtidig bliver der peget på, at man minimum skal være certificeret massør eller i gang med fysioterapeut-uddannelsen. Samlet vil der være udsigt til 12 timer om måneden, som FCK altså ikke finder anledning til at betale for. I et svar til Ekstra Bladet fortæller FCK’s kommunikationschef Jes Mortensen om valget.

- Vi overholder, som vi naturligvis skal, den lovgivning og regler, der er på området. Vi er helt åbne omkring jobbet og tilbyder værdifuld praktisk erfaring og faglig udvikling på et meget højt niveau for to-tre timers arbejde om ugen, mens man er under uddannelse, siger han og fortsætter:

- Så alle ansøgere ved, hvad udbyttet er for dem i jobbet, og så er det op til den enkelte, om det er attraktivt, lyder det fra Jes Mortensen.

Tidligere har lignende historier været fremme om både FC Midtjylland og AaB, hvor midtjyderne forklarer den manglende løn med, at man lægger sig op ad ideen om 'forenings-Danmark', hvor man gør brug af frivillige. Hos AaB'erne lød det, at der kunne blive tale om ansættelse med løn senere.

På FCK's U19-hold finder man for tiden spillere som Johan Guadagno, Elias Jelert. Hákon Arnar Haraldsson, U19-topscoreren Orri Oskarsson og senest også Superligaens nyeste stjerneskud, Roony Bardghji.

FCK's ungdomssatsning er blevet karakteriseret som vovet. Læs mere om det her.